• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
Hatimli sabah namazlarında finale gelindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA – Seyhan Müftülüğünce 3 yıl önce 14 camide başlatılan hatimli sabah namazlarında finale yaklaşıldı. Seyhan’da devam eden hatimli sabah namazlarının bu hafta hatim dualarıyla tamamlanacağı belirtildi.

Ulu Camiinde kılınan hatimli sabah namazının son vaktine katılan Seyhan Müftüsü Halil Uzun, namazda okunan 30. cüz bittikten sonra cemaate hatim duası yaptırdı. Duadan sonra musafaha yapan cemaat, gelecek seneyi şimdiden iple çekeceklerini dillendirdi. Vatandaşlar, Müftü Uzun’ dan hatimli sabah namazı kılan camilerin sayılarının çoğalmasının Adana’yı içine alacak şekilde başta Çukurova, Yüreğir, Sarıçam’da da bu programın uygulanmasını talep ettiler. Cami çıkışında Cemaate simit, pasta ve ayran ikramı da yapıldı.

Öte yandan; hatimli namazlara Adanalıların yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi. Hatimli sabah namazlarının kılındığı camilerde normal sabah vakitlerinden 4-5 kat fazla cemaat olması dikkat çekti. En fazla cemaat artışı Sabancı Merkez Camisinde gözle görünür bir şekilde gerçekleşti. Normal sabah vakitlerinde en fazla 10 kişiyle Sabah Namazı kılınırken hatimli Sabah Namazının kılındığı Cuma sabahlarında, bu sayı 500’ün altına düşmediği öğrenildi. Sabahın seher vaktinde, çoluk çocuk, kadın erkek hep birlikte camiye koşmanın mutluluğunu yaşadılar. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir