• DOLAR 32.573
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2426.723
  • ...

MUŞ- Muş İl Tarım Müdürlüğünün 2013 yılında kadın çiftçilere yönelik başlattığı Tarımsal Yayım Projesi kapsamındaki çilek yetiştiriciliği Projesi devam ediyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce sürdürülen proje kapsamında bu yıl da yine toplam 8 dönümlük tarlalarda 11 kadın çiftçiye çilek yetiştiriciliği projesi ile ilgili uygulamalara başlandı.

Yapılan çalışmalar çerçevesinde İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından meyvelerin teknik olarak bakım ve sulama usulleri konusunda çiftçilere bilgi verildi. İlk etapta toprağı işleyen teknik personeller, damla sulama usulüyle ilgili çalışma yaptı. Çiftçilerle birlikte çalışmaları yürüten teknik ekip, işlemleri yerinde takip ederek çiftçileri bilgilendirmeye devam edecek.

Proje ile ilgili çalışmaları yerinde görüp incelemek üzere Çöğürlü köyündeki Hatice Tekin'e ait tarlayı ziyaret eden İl Müdür Vekili Fethi Akman, teknik personellerden tarla ve çilek ekimi ile ilgili bilgi aldı. İncelemeler esnasında konu ile ilgili açıklamada bulunan Akman,  “geçen yıl olduğu gibi bu yıl yine çilek yetiştiriciliği projemize devam ediyoruz. Teknik personellerimiz çilek yetiştiriciliğinin her safhasında gördüğümüz üzere kadın çiftçilerimize destek oluyorlar. Bu yıl da Hasköy ilçesi Karakütük ve otaç köyünde toplam 2 tarlaya, çöğürlü köyünde 2, sungu beldesinde 2, Korkut ilçesi Güneyik köyünde 2, Suboyu 1 ve Merkez Muratpaşa mahallesinde 1 olmak üzere toplam 8 dönümlük tarlaya çilek fidesi dikimi gerçekleştirilmiştir. 2014 yılı boyunca 11 kadın çiftçimiz yine çilek yetiştiriciliği ile tanıştırılarak ürünlerimizi almayı bekliyoruz. Bu proje ile yerli çilek yetiştiriciliğini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz'' dedi.

2013 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kabul edilen proje ile Muş’ta çilek yetiştiriciliği projesi illeri arasına alınıp projeye destek verilmişti. Geçen yıl uygulanan Çilek yetiştiriciliği ile toplam 8 dönümlük arazide 11 kadın çiftçi çilek ile buluşturulmuş ve olumlu sonuçlar alınmıştı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)