• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Çiftçilerden yüzde 50 hibe desteğine yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile verilecek olan tarım alet ve ekipmanları için müracaatların 9 Haziran 2014 gününe kadar süreceği belirtilirken, hibe desteğine çiftçilerden yoğun talep olduğu görüldü.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Nimetullah Büte, çiftçilere tarımsal alet ve makine dağıtımı için müracaatların 9 Haziran 2014 tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Büte, 2013 yılında 544 çiftçiye 3 milyon 302 bin lira değerinde tarım alet ve ekipmanını yüzde 50 hibe olarak dağıtıldığını belirterek,  bu yıl da müracaatlara yoğun talep olduğunu ifade etti.

9 Haziran günü, mesai bitimine kadar hibe desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin müracaatlarını hızlandırarak tamamlamaları gerektiğini vurgulayan Büte; “Tarımsal alanda modernleşmeyi sağlamak ve modern tarım için verilen desteklerden Muş'lu tüm çiftçilerimizin faydalanmasını istiyoruz. Bu kapsamda 9 Haziran 2014 tarihine kadar çiftçilerimizin başvuruları kabul edilmektedir. Bakanlığımızın belirlediği 39 çeşit makine bulunmaktadır. Bu makineler gelen bütçe doğrultusunda çiftçilerimize yüzde 50 hibe olarak dağıtılacaktır. Bakanlığımızın ön göreceği bütçe oranında alet ve ekipman desteği sağlanacaktır’’ dedi.
 

Bu program kapsamında 2013 yılında 544 çiftçiye alet ve ekipman dağıtımı yaptıklarını ve çiftçinin ilgisinin oldukça fazla olduğunu kaydeden Büte; “Yaklaşık bin 100 çiftçimizin müracaatı vardı ve bakanlığımızı gönderdiği bütçe ile ancak 544 çiftçimize destek verebildik. 2013 yılında 544 çiftçimize dağıttığımız alet ve ekipman tutarı 3 milyon 302 bin lira tutarındadır. Pancar söküm makinesi, mibzer, silaj biçme makinesi, römork, balya makinesi gibi tarım alet ve ekipmanları bulunmaktadır. Geçen yıl 35 çeşit makine varken bu yıl daha fazla çeşitte makine desteği olacak. Bu yıl çiftçilerimizden yoğun talep olduğunu da görüyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada Bakanlık tarafından gönderilecek bütçe oranına bağlı olarak çiftçinin faydalandırılacağı belirtildi.(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir