• DOLAR 32.538
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.048
  • ...
" Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - AK Parti Ar-Ge Başkanlığı Diyarbakır’da düzenlediği bir çalıştay ile Türkiye için bu gün ve yarın için önem arz eden meseleleri ele alacak.

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay katılacak.

Bakanların yanı sıra akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının, uzmanların, medya temsilcilerinin ve siyasetçilerinin de katılımı ile Diyarbakır'da gerçekleştirilecek olan toplantıda; çözüm sürecinin özellikle son bir yılında yaşananlar gündeme getirilerek, bu doğrultuda varılan nokta değerlendirilecektir.

Çalıştay kapsamında ayrıca bölge siyaseti üzerinden kısa ve uzun vadeli politik gelişmelerin toplumsal beklentilerle örtüşmesini sağlayabilecek somut önerilerin değerlendirmesinin yapılacağı bekleniyor.

Toplantıya, bölgede etkin olan STK temsilcileri ile kanaat önderlerinin davet edilmemiş olması, bölgede meydana gelen olayların çözümü hakkında gündeme getirilecek olan somut çözüm önerilerinin hangi kriterler üzerinden ve hangi pencereden değerlendirileceği merak konusu oldu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir