• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Hastanelerin birleşme kararı iptal edilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, Dr Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle birleştirilmesinin ciddi sıkıntıları beraberinde getireceğini söyledi.

Atçı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Dr Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 104 yıllık asırlık bir çınar olduğunu ve tarihi hastanenin bu haliyle muhafaza edilmesi gerektiğini ifade etti.

Tarihi hastanenin Ege Bölgesi’nin en fazla sevk alan Türkiye’nin sayılı hastanelerinden biri olduğunu belirten Atçı, hastane yapıları incelenmeden, hiçbir altyapı hazırlanmadan alınan birleşme kararının son derece yanlış olduğunu dile getirdi. Atçı, şöyle konuştu; “Yapılan bu yanlışlıktan bir an önce dönülmesi gerekmektedir. Türkiye’nin en fazla sevk alan sayılı eğitim hastanelerinden biri olan bu hastane, hasta ve çalışan memnuniyetinin birlikte olduğu ender hastanelerimizden birisidir. Bu hastanenin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlanması ciddi sıkıntıları beraberinde getirecek, çalışan memnuniyetini de yok edecektir. Bu tarihi hastanenin mevcut haliyle korunmasını ve birleşmenin henüz vakit erkenken iptal edilmesini istiyoruz. Böylesine bir hastanenin göz baka baka sıkıntı içine sürüklenmesine seyirci kalamayız. Bu konudaki yetkililer de bir an önce verdikleri bu yanlış karardan dönmeli ve hastanenin eski huzurlu günlerine geri dönmesini sağlamalıdır.”

Öte yandan; hastane bahçesinde bir araya gelen bir grup sağlık çalışanı da hastanelerin birleşme kararını protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Sağlık-Sen İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Salim Kaya, birleşme kararının iptal edilmesini istedi. (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir