• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
İş gücü maliyeti endeksi yüzde 3,3 artı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Eurostat’ın endekslerin toplulaştırılması ile ilgili son düzenlemeleri dikkate alınarak işgücü maliyeti endeksinin hesaplama yönteminde değişiklik yapıldı. Bu nedenle 2011-2013 yıllarına ilişkin arındırılmamış endeks değerleri yeniden hesaplandı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2014 yılı I. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 arttı. Endeks, sanayi sektöründe yüzde3,5, inşaat sektöründe yüzde3,2 ve hizmet sektöründe yüzde3,2 arttı.

Ücretli çalışana yapılan düzenli ve düzensiz ödemelerdeki saatlik değişimin göstergesi olan, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi 2014 yılı I. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,7 arttı. Endeks değerlerindeki artış oranları; sanayi sektöründe yüzde 3,3, inşaat sektöründe yüzde2,9 ve hizmet sektöründe yüzde4,1 olarak gerçekleşti.

 

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksinde en yüksek artış yüzde11,1 ile M (Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler) sektöründe gerçekleşti.


İşverenin yaptığı sosyal güvenlik, ihbar ve kıdem tazminatı ödemelerindeki saat başı değişimin göstergesi olan mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, 2014 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde0,4 arttı. Endeks değerleri; sanayi sektöründe yüzde3,2, inşaat sektöründe yüzde3,5 artarken, hizmet sektöründe yüzde1,9 geriledi.

 

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinde 2014 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre en büyük değişim yüzde24,6 azalış ile H (Ulaştırma ve depolama) sektöründe gerçekleşti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir