• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Esed Güçleri Öldürmeye Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HALEP - Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed`e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu 61 kişinin öldüğünü açıkladı.

SNHR`den yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere kara ve havadan düzenlediği operasyonlar sonucunda başkent Şam`ın banliyölerinde 27, Halep`te 22, Humus`ta 5, İdlib`te 3, Lazkiye ve Hama`da ikişer olmak üzere toplam 61 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi`nden yapılan açıklamada, rejime bağlı güçlerin başkent Şam`ın Muleyha, Cobar, Kabun ve Derayya banliyölerine "varil bombasıyla" saldırması sonucu çok sayıda yerleşim yerinin ağır hasar gördüğü aktarıldı.

Açıklamada ayrıca orduya ait helikopterlerin Halep`te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere saldırması üzerine onlarca evin yıkıldığı ve çok sayıda kişinin yaralı olarak enkazdan çıkarıldığı kaydedildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir