• DOLAR 32.548
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2438.136
  • ...
İmam Humeyni İsviçre`de Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BASEL- İslam’ın izzeti için verdiği mücadelesiyle, günümüz Müslümanlarına güzel bir örneklik teşkil eden, tarihin akışını derin biçimde değiştiren İmam Humeyni, vefatının 25. yıl dönümü nedeniyle dünyanın dört bir yanında rahmetle anılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda İsviçre’nin  Basel şehrinde hizmetlerini sürdüren Basel Said-i Nursi Vakfı`nda İmamı anma proramı düzenlendi.

Avrupa Âlimler Birliği Üyesi Molla Yahya Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı programda, İmam Humeyni’nin hayatından bazı kesitler anlatıldı.  Yılmaz, İmam Humeyni’nin hayatını, küfür rejimine ve müstekbir Şah rejimine karşı verdiği onurlu mücadelesini, emperyalizm ve Siyonizm akımlarına karşı geliştirdiği stratejisini, siyasi bir lider olarak nasıl biri olduğunu kısa anekdotlarla anlattı.

Yılmaz, İmam Humeyni’nin hayatı boyunca yaşadığı birçok hadisenin, günümüz Müslümanları ve İslami hareketleri için önemli birer örnek olduğuna dikkat çekti.

İmam Humeyni`nin, Peygamber`in varisi olma vasfıyla vasıflanan âlimlerden biri olduğunu anlatan Molla Yahya; Hayatına bakınca İmam`ın, “Âlimin Ölümü Âlemin Ölümüdür”, hadisine uygun bir hayat sürdürdüğünün görüleceğini vurguladı.

İslam Ümmeti`nin izzet ve zaferi için İmam Humeyni gibi mücahid âlimlere ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Yılmaz, konuşmasını yaptığı dua bitirdi.

Molla Yahya Yılmaz’ın konuşmasının ardından Türkiye’den misafir olarak gelen Özlem Ajans Sanatçıları,  İmam üzerine bestelenmiş birbirinden güzel eserlerin de okunduğu kısa bir konser verdiler.

Bayanların da katılım gösterdiği programda sanatçıların istek parçalarını da seslendirdikleri dikkatlerden kaçmazken, programa katılan Vakıf gönüllülerinin İlahi, Marş ve Ezgilere eşlik ettikleri gözlemlendi. (Hamza Korkut – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir