• DOLAR 32.507
  • EURO 34.66
  • ALTIN 2483.601
  • ...
Erdoğan, Abbas ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas`ı arayarak, 15 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Filistin`de uzlaşı hükümetinin kurulması dolayısıyla Abbas`ı tebrik eden Erdoğan, Türkiye`nin, Filistinliler arasında milli mutabakatın sağlanmasına yönelik çabaları başından bu yana desteklediğini, bu doğrultuda uzlaşı hükümetinin kurulmuş olmasından büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Erdoğan, Abbas`ı uzlaşı hükümetinin kurulması sürecinde gösterdiği dirayetli liderlikten dolayı da kutlarken, Türkiye`nin bağımsız ve egemen bir devlete sahip olma mücadelesinde Filistinlilerle dayanışma içerisinde olacağını bildirdi.

Filistinliler arasında uzlaşının sağlanmasında önemli katkılar sağlamış olmasından dolayı Başbakan Erdoğan`a teşekkürlerini ileten Mahmud Abbas ise Filistin`de uzlaşı hükümetinin kurulması dolayısıyla Birleşmiş Milletler, ABD, Rusya ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra çeşitli Arap ülkelerinden de olumlu destek mesajları aldıklarını kaydetti.

Hamas ve El Fetih arasında 23 Nisan`da sağlanan milli mutabakat, birliğin tesis edildiğinin göstergesi olan uzlaşı hükümetinin kurulmasını da beraberinde getirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir