• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
Yalçın ailesi Balıklıgölü gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Manisa’nın Soma ilçesinde  meydana gelen maden kazasında yaralı olarak kurtarılan maden işçisi Murat Yalçın ve ailesi umre’ye gitmeden önce Şanlıurfa’ya  geldiler. Yalçın ailesi, Şanlıurfa'daki dini mekanlardan Hz. İbrahim makamını ve Balıklıgölü ziyaret edip dua etti. Yalçın ailesine, aileyi Urfa'da ağırlayan il Müftülüğü eşlik etti. İl Müftüsü İhsan Açık Yalçın ailesinin ağrılamanın memnuyetini yaşadıklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, eskiden beri umreye gitmeden önde Urfa’ya uğrama gibi bir geleneğin olduğunu belirterek umrecilerin Urfa’da misafir olduğunu  ve bu nedenle Yalçın ailesini umreden önce Urfa’da misafir ettiklerini ifade etti.

Açık, “Kutlu Doğum ayında Diyanet İşlerinin organizesiyle gerçekleşen Kutlu Doğum etkliğinde  on kişilik bir umre çekilişi yapmıştık. Kurada 8 kişi gelmişti 2 kişiyi belirleyememiştik.  O sıradada Soma ile ilgili acı olaylar oldu. Bizde çok üzüldük. Murat'ın tavrı bizi derinden etkiledi. Ve bizde bu kardeşimizi umre’ye  gönderme kararı aldık. O da bu isteğimizi geri çevirmedi. 15 Haziran'da inşallah hem kendisi hem hanımı hem de annesi ile birlikte umreye gidecekler” şeklinde konuştu.

Urfa halkına teşekkür eden Yalçın, “ Beni ve ailemi misafir ettikeri için Urfa halkına ve müftü beye teşekkür ediyorum. Hepsi çok iyi insanlar. Allah herkesten razı olsun” ifadelerinde bulundu.

Dergah Camisini ziyaret eden Yalçın ailesi, daha sonra Balıklıgöl Platosunu gezerek balıklara yem attı. (Sedat Kuşlay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir