• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"5 Haziran çevre gününde çevre temizliği"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Gazeteciler Cemiyeti, TEMA Vakfı Bingöl İl Temsilciliği ve Bingöl Belediyesi işbirliğiyle çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla genel temizlik çalışması yapıldı. Toplanan çöpler, imha edilmek üzere belediye ekiplerine teslim edildi.

Gazetecilik mesleğini, sadece haber yazmaktan ibaret görmediklerini belirten Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Şanlı, aynı zamanda sosyal sorumluluk görevlerinin de bulunduğunu ifade etti.

Şanlı, “Bingöl Gazeteciler Cemiyeti olarak, 5 Haziran çevre gününde çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenleme kararı aldık. TEMA Vakfı ve Bingöl Belediyesi işbirliğiyle yaptığımız etkinlik kapsamında temizlik çalışması yaptık. Bölgede bilinçsiz kullanım nedeniyle çöp yığınları oluşmuş, çalılıkların arası çöplerle dolmuş vaziyette. Topladığımız yaklaşık 20 çöp torbasını imha edilmek üzere belediye ekiplerine teslim ettik. Yılların çöplerinin biriktiği alanda halen çalılıklar arasında çöp yığınları bulmak mümkün. Vatandaşlardan ricamız, çöplerin gelişi güzel yere atılmaması, çevrenin temiz tutulmasıdır. Doğada olduğu kadar şehir merkezinde de temizlik bilincinin oluşmasını istiyoruz. Bu şehirde yaşayan herkesten temizlik konusunda duyarlılık bekliyoruz.” dedi.

“Mesire alanı oluşturulsun”
Mesire alanı oluşturulmasını isteyen Şanlı, şunları söyledi: “Çevre temizliği etkinliğini üniversite arkasında bulunan çamlık alanında yapmamızın nedeni, hem orada genel bir temizlik yaparak doğanın temiz tutulmasını, korunmasını sağlamak, hem de şehir için bir mesire alanının oluşturulması konusunda duyarlılık çağrısında bulunmaktı. Bugün ilgili mercilere bu çağrımızı yapıyoruz. Bingöl’de insanların zamanlarını değerlendirebileceği, piknik yapabileceği çok sınırlı sayıda alan var. Böyle bir alanın eksikliği ciddi bir şekilde hissediliyor. Biz buranın mesire alanı olarak halka açılmasını istiyoruz. Bu nedenle alanda bulunan metruk binaların yıkılmasını, bölgeye su götürülmesini, WC’lerin yapılmasını, bankların kurularak alanın halkın kullanımına açılmasını istiyoruz.”

“Bakanlığa müracaatımız var
Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sugü ise, “Çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla bu alanda bir dizi etkinlik düzenledik. Bizim Bingöl Belediyesi olarak Mirzan Mahallesi Seyir Terası ile bu ormanlık alanın mesir alanı olması için Orman Bakanlığı’na müracaatımız var, bize devrinin yapılmasını bekliyoruz. Buraların çevre düzenlemelerini yaparak halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

“Ağaçlara odun gözüyle baktılar”
Temizlik çalışmasının ardından karayolları şube şefliği önünde açıklama yapan TEMA Vakfı Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan, karayolları alanında yaşanan ağaç kesimine dikkat çekti. Çevre günü dolayısıyla göstermelik etkinlikler düzenlendiğini belirten Karaarslan, “Bir kentte yaşamayan, kent ile ilgili hiçbir öngörüsü olmayan, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve diğer kuruluşların Elazığ’dan aldıkları kararlarla ağaçlar kesildi. 70 yıllık ağaçların kesilmeme alternatifleri vardı, ağaçlar başka yere nakledilip dikilebilirdi. Bu ağaçlara ağaç gözüyle değil, odun gözüyle baktılar. Şehrin oksijen üreten parklara ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz. Şuanda Bingöl’de dağlardan başka nefes aldığımız yerimiz yok. Şehir içinde bina yapmak ya da kendi rantlarını devşirmek için böyle bir şey yaptılar. Bu Bingöl’de alınmış bir karar değildir, tek sebebi Bölge Müdürlükleridir. Bu tutumu kınıyoruz! Vatanseverlik değildir, vatan hainliğinin ta kendisidir; çünkü herkes yaşadığı yeri sever. Bu gün ‘5 Haziran Çevre Günü’ herkes bu günü kutluyor. Kutlamak yetmiyor, sevmek lazım. Kürsülerde çevreyi sevdiklerine dair konuşmalar yapmasınlar, samimiyseler ağaçları kesmesinler. Bu olaylar yüzünden herhangi bir arbede yaşanmasın istiyoruz. Doğru bir karar alınsın, bundan sonraki yapı işlerinde de halkın görüşü allınsın. Yerel yönetimler bize öncülük etsin bu bölge krallarına karşı beraber duralım” ifadelerini kullandı.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir