• DOLAR 32.523
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2428.526
  • ...
Van'da UMKE ekibine eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van, Ağrı ve Bitlis, illerinden gelen 27 personelin katılımıyla 112 Acil Sağlık hizmetleri binasında gerçekleşen eğitim, teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi.
4 gün teorik olarak devam eden eğitimin son 2 günü ise Ünseli beldesinde kamp kurularak uygulamalı olarak saha eğitimi verildi.

“Türkiye’de en çok UMKE eğitimi veren Van UMKE ekibidir”
Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin, Van’da aktif olduğu kadar bölge ilçelerinde de bir o kadar aktif faaliyet yürüttüğünü söyledi. UMKE ekiplerinin, Van’ın ve bölgenin coğrafi yapısı itibariyle zor koşularda vakalara en kısa zamanda müdahale ederek kendi canları pahasına bir canı kurtarabilmek için kilometrelerce yürüyerek hastaya ulaşmaya çalıştıklarını ya da bir enkazda veya olası bir afette çıkacak bir yarlıya müdahale ederek hayata tutmaya çalıştıklarını ifade etti.

Acar,  “Bunu birçok kez yaşadık şahit olduk. Van’la sınırlı kalmayıp bölge olarak da, UMKE eğitimleri veriyoruz. Türkiye’de en çok UMKE eğitimi veren Van UMKE ekibidir. Gelen talep üzerine eğitimci arkadaşlarımızı başka ilerde gönderiyoruz. Gerek teorik ve pratik olarak saha tatbikattı da sağlanarak eğitimler verilmektedir. Söz konusu insan hayatı bir canı kurtara bilmek için bu tür eğitimleri vermeye devam edeceğiz. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE’ye ) gönül veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.” dedi.


 

Doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının da bulunduğu 27 kişi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) temel eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.
Sertifika töreni programına İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şerafettin Erzen, Tuşba İlçe Sağlık Müdürü Hamdullah Kara ve Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Levent Dural katıldı.  (Hacı Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir