• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Öğrencinin öğretmeni öldürmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kayseri'de 18 gün önce Kayseri Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Aktaş’ın bir öğrenci tarafından dövülerek öldürülmesi Eğitim Sen Batman Şubesi, tarafından kınandı.

Açıklamada, öğrencilerin okul içinde ve dışında birbirlerini bıçaklamaları ve yaralamalarının, bazı velilerin sorun çözmek adına okulu silahla basmaları, şiddet kullanarak öğretmen, öğrenci dövmeleri gibi olayların son yıllarda hızla artmasının dikkat çekici olduğu ifade edildi.

Okullarda yaşanan şiddetin son bulması için acilen gerekli adımların atılmasını istenen açıklamada, “Hiç kimse şiddetin uygulayıcısı ya da hedefi haline getirilmemelidir. Bu konuda somut ve kalıcı çözümler üretilmesi ve okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Eğitim Sen olarak eğitim emekçilerine yönelen her türlü şiddeti kınıyor, öğrencisinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Mehmet Aktaş öğretmenimizin ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.” denildi.   (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir