• DOLAR 32.6
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2412.237
  • ...
Öğretmene yapılan saldırıyı kınadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat’ta, faaliyet sürdüren eğitim sendikaları, Kayseri'de bir öğretmenin ölümüne yol açan saldırıyı yaptıkları basın açıklaması ile kınadılar.

Yenimahalle Cumhuriyet Bulvarı Atatürk Anıtı Parkı'nda bir araya gelen Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Bir Sen, Türk Yerel Sen, Türk Diyanet Vakıf Sen ve MİDER üyeleri adına ortak basın açıklamasını Türk Eğitim Sen Midyat Temsilcisi Mustafa Yılmaz, yaptı.

Aktaş'ın öğrencisinin saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Yılmaz, “Bugün burada Kayseri’de öğrencisinin vahşi saldırısı sonucu hayatını kaybeden Mehmet Aktaş öğretmenimiz için toplanmış bulunmaktayız. Bütün eğitim sendikaları olarak bu olayı kınıyor ve merhum öğretmenimizin acılı ailesine başsağlığı diliyoruz.”dedi.

 Mehmet öğretmenin 16 Mayıs Cuma günü öğrencisi tarafından saldırıya uğrayıp 18 gün boyunca yaşam mücadelesi verdikten sonra 3 Haziran Salı günü hayatını kaybettiğini hatırlatan Yılmaz, “Gün geçmiyor ki öğretmene yönelik şiddet eylemlerine bir yenisi daha eklenmesin. Bir zamanlar eli öpülesi öğretmenlerimiz vardı. Saygıda kusur etmemek için ne yapacağımızı şaşırdığımız öğretmenlerimiz. Buradan soruyoruz sizlere: O günlerden bu güne ne değişti? Yüz binlerce öğretmenimiz memleketini, ailesini, yuvasını niçin terk edip gurbet ellere gidiyorlar? Birileri tarafından vahşice öldürülmek için mi?”ifadelerini kullandı.

Yılmaz, “Bütün eğitim sendikaları olarak isteğimiz gerekli olan yasal düzenlemelerin bir an evvel tamamlanıp uygulamaya konulmasıdır.”dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından öğretmen Mehmet Aktaş için Fatiha okundu. (Adnan Oğuz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir