• DOLAR 32.602
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2496.241
  • ...
"Ağaçlandırma kampanyalarına destek verilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Valisi Azmi Çelik, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayarak çevre sorununun Dünya’nın en önemli bir konusu olduğunu söyledi.

Vali Çelik, yayımladığı kutlama mesajında çevre sorununun Dünya’nın en önemli meselelerin başında geldiğini ve çevre sorununa yol açan temel sorunların başında, dünyadaki hızlı nüfus artışı, doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, plansız kentleşme,  orman varlığındaki azalma ve zehirli atıklardan kaynaklandığını ifade etti.

Çelik, “Çevrenin ve ekolojik dengenin korunması ve doğal kaynakların daha dengeli kullanılması, tüm dünyanın ortak sorunu haline gelmiş olup; doğal çevreden, sanayi ve teknolojiden vazgeçerek değil, daha çevreci sanayi ve kentleşme politikaları üreterek, insanları bu konuda bilinçlendirerek korunabilecektir.” dedi.

“Ağaçlandırma kampanyalarına destek verilmeli”

Vali Çelik, çevreyi kirletmekten kaçınmak, doğal kaynakları tasarruflu kullanmak, Devlet kurumları ve sivil toplum örgütlerince yürütülen ağaçlandırma kampanyalarına destek olmanın bu tedbirlerin başında geldiğini söyledi.

Yaşadığımız çevrenin geçmişten bize kalan bir miras olmadığını belirten Vali Çelik, “Çevre, gelecek nesillere bırakacağımız bir emanettir. Doğanın insana değil, insanın yaşamak için temiz bir doğaya ihtiyaç duyduğu gerçeği unutulmamalıdır. Bu anlayışla hedefimiz, ilimizi daha yaşanabilir bir çevre ile sanayileşmesini gerçekleştirmiş bir marka şehir yaparak geleceğe taşımaktır. Çevreyi kirletmenin, kendi geleceğimizi yok etmek anlamına geldiğini hatırlatır, daha temiz, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya umuduyla Dünya Çevre Günü’nüzü kutluyorum.” dedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir