• DOLAR 32.549
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2431.568
  • ...
SON DAKİKA
`israil İstediği Gibi At Oynatamayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TUNUS- Başbakan Erdoğan, Afrika ziyareti kapsamında Tunus Geçici Hükümet Başkanı Beci Caid Essebsi ile ortaklaşa yaptığı basın toplantısında, Ortadoğu`daki gelişmeler ve Filistin sorunu konusunda sorulan bir soru üzerine, Ortadoğu ve Filistin konularında Türkiye`nin tavrının çok net olduğunu belirtti. ``Biz Filistinli kardeşlerimizin A`dan Z`ye yanındayız`` diyen Erdoğan, İsrail`in zulmüne asla seyirci kalamayacaklarını, bunu bugüne kadar uluslararası her platformda dile getirdiklerini kaydetti.

 

9 Şehidin Hukukunu Sonuna Kadar Koruyacağız
Başbakan Erdoğan, ``Şu anda son gelinen noktada İsrail özür dilemedikçe, şehitlerimizin ailelerine tazminat ödemedikçe, Filistin`den Gazze`den ambargoyu kaldırmadıkça münasebetlerimizin normalleşmesi mümkün değildir`` dedi. Buna yönelik olarak da 5 madde açıkladıklarını anlatan Erdoğan, İsrail ile diplomatik ilişkileri ikinci kâtip düzeyine indirdiklerini, savunma sanayindeki bütün alışverişleri dondurduklarını anımsattı. Mavi Marmara saldırısında yaşamını yitiren 9 şehidin hukukunu sonuna kadar koruyacaklarını vurgulayan Erdoğan, Gazze ile ilgili ablukanın Lahey Adalet Divanı`nda takipçisi olacaklarını belirtti.

 

İsrail İstediği Gibi At Oynatamayacak
Gazze ya da başka bir yere giden Türk gemilerinin seyrüsefer noktasında uluslararası sularda her an korunmasını temin edeceklerinin de altını çizen Erdoğan, ``Doğu Akdeniz`de İsrail istediği gibi at oynatamayacak. Bu konuda kararlılığımızı görecek. Ama firkateynlerimiz, hücum botlarımız oralarda olacak`` diye konuştu.

İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir