• DOLAR 32.604
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2518.901
  • ...
Kızıltepeliler İmam Hatiplerine Kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Kızıltepe` de inşaatı halen devam eden dört katlı Süleyman Solhan İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Liselerinin 26 Eylül pazartesi günü 2011-2012 Eğitim Öğretim yılına açılacağı belirtildi. İHL Yaşatma ve Geliştirme Derneği yetkililerinden A.Kadir Gümüş, "Okulun ilk 2 katının 26 Eylül de hizmete gireceğini, kalan kısmının 40-45 gün içerisinde bütünüyle biteceğini" ifade etti. İHL inşaatının hayırseverlerin katkıları ile meydana geldiğini söyleyen Gümüş, "İlçe halkı için İHL`nin hizmete girmesi ciddi bir boşluğu dolduracaktır." dedi.

 

İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Rauf Memiş ise, bu sene yaklaşık 300 öğrencinin okulda eğitim öğretim görmesi için başvuruda bulunduğunu, geçen seneki başvurularla birlikte, bu sayının 500 öğrenciyi aşmış olduğunu söyledi. Memiş, talebin devam ettiğini kaydetti.

 

İmam Hatip Lisesi öğrencileri "Geçici olarak başka okullarda kısıtlı ve zor şartlarda eğitim ve öğretimimize devam ediyorduk. Bu bizi epey zorluyordu, İmam Hatip Lisesi`nin faaliyete geçmesiyle rahat bir ortamda eğitim göreceğimiz hem bizi hem de velilerimizi memnun etti" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

Masum Erden-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir