• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...

BATMAN - Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü ile Güneydoğu İhracatçılar Birliği tarafından,  Batman Ticaret ve Sanayi Odasının (BATSO) ev sahipliğinde, dış ticaret bilgilendirme semineri düzenlendi.

Tüm Batmanlı sanayici ve üreticilerin davetli olduğu seminerine ilginin, beklenenin  altında  olduğu bildirildi.

Seminerde, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir yaptığı açılış konuşmasında, bu tür seminerlerin önemine vurgu yaparak, iş adamları ve sanayicilerin, bu tür programlara daha duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Demir konuşmasında, “Bu seminer, ihracatçıların bilgilendirilmesi, verilen destekler  ve yeni mevzuatların anlatılması amacıyla düzenlendi. Batman Ticaret ve Sanayi Odasının  buna benzer çalışmaların devam edeceğini belirtmek isterim. BATSO  olarak, dış ticaret bilgilendirme seminerinin verimli geçmesi diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanlığından uzmanların yaptıkları sunumlarıyla,  ihracatta sağlanan devlet yardımları, markalaşma, tanıtım ve tasarım destekleri, pazar araştırması, yurtdışı fuarlarına katılım destekleri, dahilde ve hariçte işleme rejimleri ve  iş dünyası için ticari bilgiye erişim konularının işlendiği seminer,  soru-cevap ve katılımcıların görüşlerinin dinlenmesiyle sona erdi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)