• DOLAR 32.524
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2424.17
  • ...
Bölgenin Kanaat Önderleri Kahvaltıda Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - 29. İl Müftüleri İstişare Toplantısı için Mardin’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bölgenin tanınmış âlim ve seydalarıyla bir araya geldi.

Mardin Ulu Camisi’nde seydalarla bir araya gelen Prof. Dr. Görmez, seydalardan ilim tedrisatı yapan medreselerin, fiziki şartları, alt yapıları ve öğrenci durumları ile ilgili bilgi aldı.

Mardin Ulu Camisi’nde sabah namazından sonra yapılan toplantıda seydalar tek tek söz alarak medreselerinde yaşadıkları sorunları Görmez’e bildirerek sorunların çözümü noktasında destek istediler.  Prof. Dr. Mehmet Görmez ise sorunların çözümü için elinden gelen bütün gayreti göstereceğini söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Görmez ayrıca medreselerde okutulan müfredatın tekrar gözden geçirilip yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların sonunda Mardin Ulu Camii İmam Hatibi Süleyman Demir Ulu Camii minaresi hakkında Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Seydalara bilgi verdi. Anlatılanları büyük bir dikkatle dinleyen Görmez, “Mardin’de taşların da konuştuğunu öğrenmiş olduk” diyerek beğenisini ifade etti.

Daha sonra Mardin Müftülüğü tarafından Ulu Camii Şafiler kısmında konuklara kahvaltı ikramı yapıldı.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir