• DOLAR 32.526
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2424.229
  • ...
PKK`nin vahşeti 90`ları aratmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - PKK tarafından Şırnak’ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi’nde 3 gencin kaçırılması, ardından da sorguya alınan gençlerden birinin öldürülüp diğerlerinin de yaralanması 90’lı yıllarda yine aynı örgüt tarafından uygulanan şiddet ve cinayet metotlarını aratmadı.

Edinilen bilgiye göre; Cizre ilçesi Cudi mahallesinde ikamet eden İ.Ç, L.Ç. ve H.B. adlı 3 genç, 29 Mayıs günü yüzü maskeli PKK’li grup tarafından kaçırıldı. Kaçırılan gençler, metruk bir binada işkence yapılarak sorguya alındı. Burada gençleri infaz etmek isteyen örgüt mensupları, gençlere ateş açtı. Mermilerin isabet etiği İ.Ç. ve H.B. isimli gençler ağır yaralandı. Saldırgan PKK’liler izlerini kaybettirmek için kaçarken yaralı gençler, akrabaları tarafından hastaneye kaldırıldı. İ.Ç. yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. H.B. ise infaz girişiminden yaralı olarak kurtuldu.

“PKK’nin İşkence yöntemi Siyonist İsrail’i aratmayacak cinsten”

Söz konusu kaçırma ve cinayetle ilgili ayrıntılar ortaya çıktıkça PKK’nin 90’lı yıllarda uyguladığı vahşet bir kez daha gözler önüne serildi.

PKK’nin katlettiği İ.Ç. ile infaz girişiminden yaralı kurtulan H.B’nin yakınları, gençlere vahşi bir şekilde işkence edildiğini anlatılar.

PKK’nin İşkence yönteminin Siyonist İsrail’i aratmayacak şekilde olduğunu belirten aileler, “Önce gençlerin gözlerini bağlamışlar ardından da bedenlerine yaktıkları naylonları yapıştırarak işkence etmişler. Bununla da tatmin olmayan vahşi yaratıklar, defalarca başlarına taş vurmak süreti ile gençleri kanlar içinde bırakmışlar.”dediler.

“Gençleri infaz edenler gençlerle aynı mahalleden!”

İsmini vermek istemeyen Cudi Mahallesi sakini B.S. olayla ilgili şunu anlatı. “İ.Ç’yi öldüren ve iki genci de yarayan PKK’lilerin içerisinde gençlerle aynı mahalleden olan hatta yakınları olanlar bile var.”dedi.

B.S,  PKK’nin bu olayda kardeşi kardeşe karşı kullanıp öldürtmek istediğini savunarak; “PKK halkı test etmektir. Bilindiği gibi bugün Rojava diye tabir edilen Suriye’nin bir bölgesinde PKK’nin Suriye kolu PYD de kardeşi kardeşe öldürtüyor. Örgüt o vahşet ve çatışmalı ortamı Türkiye Kürdistanı’na da çekmek istiyor. Yalnız Türkiye Kürdistanı’ndaki Kürtler dini değerlerine bağlı bir halktır. PKK, Suriye’deki kadar muvaffak olamaz diye kaygı taşıyor. Onun için böyle bir hedefi gerçekleştirmek için kardeşi kardeşin eliyle katlediyor. Bu cinayet, halkı test etme olayıdır.” diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere; 90’lı yıllarda birçok Kürt köyünü basan PKK; camideki Kur’an dersi gören öğrencisinden seydasına, evindeki kadından kundaktaki bebeğine kadar birçok kişiyi katletti. PKK tarafından Cizre ilçesi Cudi Mahallesi’nde 3 gencin kaçırılması, ardından da sorguya alınan gençlerden birinin öldürülüp diğerlerinin de yaralanması 90’lı yıllarda yine aynı örgüt tarafından uygulanan şiddet ve cinayet metotlarını bir kez daha hatırlattı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir