• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
İşten çıkarılan işçiler tazminatlarını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Özel bir şirkette çalışan 25 işçi, 2 ay önce şirket sahibinin iflas etmesi gerekçesiyle işten çıkarıldı. Şirkette uzun yıllar çalıştıklarını belirten işçiler, şirket sahibi tarafından haksızlığa uğradıklarını kaydetti.

Şirket sahibinin iflas etmeden önce bütün mal ve mülkünü başkasının üzerine aldığını söyleyen işçiler, bu sebeple tazminatlarının ödenmediğini söyledi. Mağduriyet yaşadıklarını belirten işçiler yetkililerden yardım istedi.

Fabrika önünde işçiler adına açıklama yapan Nafiz Avcı, “Bizler, Mehmetoğlu firmasının Diyarbakır’daki şeker fabrikasında çalışıyorduk. Şirket sahibi iflas etttiği gerekçesiyle bizi ve İstanbul’da bulunan aynı şirketteki işçileri işten çıkardı. İşten çıkarıldığımız için tazminat almamız gerekiyor. Şirket sahibi Şiyar Memedoğlu ile babası İzzettin Memedoğlu, tazminatımızı ödememek için iflas etmeden önce bütün mal ve mülklerini başkalarının üstüne geçirdi. İki aydır bizi oyalıyorlar. En sonunda da bize tazminat ödemeyeceklerini söylediler. Bu nedenle hakkımızı almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bu insanların hepsi mağdurdur. Mağduriyetimizin giderilmesi için buradayız.” şeklinde konuştu.   (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir