• DOLAR 32.575
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2432.882
  • ...

ŞIRNAK- Ortadoğu Ticaret Borsası İcra Kurulu Başkanı Murat Çuhadar ve beraberindeki heyet,  Habur sınır kapısı civarında, İhracat Teşhir Merkezi kurulması için incelemelerde bulundu.

Burada bir açıklama yapan Ortadoğu Ticaret Borsası İcra Kurulu Başkanı Çuhadar, “Güneydoğu illerimizin yanı sıra 7 bölgedeki küçük ve orta ölçekli üretici dahil her firma, Ortadoğu ihracat payına ortak olma olanağı ile, hem yerel hem de ülke kalkınmasına önemli ivme kazandıracaktır.

İhracat Teşhir Merkezlerinin ilki, Habur Sınır Kapısına 800 metre mesafede 33 dönümlük bir arazi üzerinde yapılacaktır. Temel atma töreni 30 Haziran 2014 olarak belirlenmiş, açılış tarihi ise 30 Kasım 2014 olarak planlanmıştır. Projeden yer kiralaması başlayan merkezimizde, 2  bin 500 firma yer alacak şekilde planlanmıştır. İkinci Teşhir Merkezimiz ise, Edirne Kapıkule Sınır Kapısında, 27 Şubat 2015 tarihinde faaliyete geçecektir.

Ortadoğu Ticaret Borsası tarafından projelendirilen İhracat Teşhir Merkezleri, üretici ve tedarikçilerimizin daha etkin ve nitelikli ihracat Pazar payına ulaşmaları amacıyla tasarlanmıştır. Habur Teşhir Merkezi ve Kapıkule Teşhir Merkezi olmak üzere, 2 adet projenin, Avrupa-Türki Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerine kurumsal birliktelikler ile ürün ve hizmet lansmanları  gerçekleştirecektir.

Projeden satışı başlayan merkezlerimizin ilki, 30 Kasım 2014 tarihinde Habur’da, ikincisi de 27 Şubat 2015 tarihinde Kapıkule’de faaliyete geçecektir. Habur Sınır Kapısı alanı içerisinde kurulacak olan teşhir merkezimiz, Erbil, Duhok, Zaho, Süleymaniye, Bağdat, Şam, Halep, Tahran, İsfahan, Amman ve  Doha Ticaret ve Sanayi Odaları ile işbirliği gerçekleştirmiş ve lansman programı, protokol çerçevesinde imza altına alınmıştır.” şeklinde konuştu.  (Muhammed Müldür – İLKHA)