• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
`Selahattin Demirtaş Çocuğunu Paraya Satar mı?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileler, BDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş’ın ailelere yönelik, ‘Orada oturan aileler, istihbarat tarafından kendilerine verilen ücret karşılığında o eylemi yapıyorlar.’ şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi.

Çocuklarının getirilmesi için böyle bir eylem yaptıklarını vurgulayan aileler,  çocuklarını para karşılığında satmadıklarını söyledi.

“Bir Eş Başkan olarak nasıl bu kelimeyi kullanıyorsunuz?”

Demirtaş’ın sözlerine karşılık, “Buradan Selahattin Demirtaş’a sesleniyorum. Siz bir eş başkan olarak nasıl bu kelimeyi kullanıyorsunuz? Biz çocuklarımızın peşindeyiz. Çocuklarımızı verin, biz size para verelim. Bunu kabul etmiyoruz. Bizler çocuklarımız için buraya çıkmışız.” ifadelerini kullanan Leman Aydın, siyaset yapmak için oturma eylemi yapmadıklarını kaydetti.

“Kimseden para istemedik, sadece çocuğumuzu istiyoruz”

Kızı Leyla Güneş’in gittiği piknik sonrası eve dönmediğini belirten İffet Güneş, “Kızım piknikte iken arkadaşları ona ilaç vermişler. Onu kandırarak götürmüşler. Kızım bu tür şeyleri sevmezdi. Selehattin Demirtaş, bize para verildiği için burada oturduğumuzu söylemiş. Biz kimseden ne para aldık ne de kimseden para istiyoruz. Biz sadece çocuğumuzu, ciğerimizi istiyoruz.” dedi.

BDP milislerinin isimlerini açıklayanların öldürülmesi

Çocuğunun BDP milisleri tarafından araba bagajına atılarak örgüte teslim edildiğine dikkat çeken Raşit Koç ise, söz konusu milislerin isimlerini açıkladığı durumda kendisini öldüreceklerini ya da kendisine ceza verecekleri konusunda kendisini tehdit ettiklerini söyledi.

“Bana dünyayı verseler kızımı satabilir miyim?”

Koç, “Kızımı Ramazan Bayramına iki gün kala araba bagajına atarak örgüte teslim ettiler. Kızımdan haber alamıyorum. Öldü mü kaldı mı bilmiyorum.  Annesi 6 aydır kızımızdan dolayı konuşmuyor. Selehattin Demirtaş’a dünyanın parasını verseler çocuğunu satar mı? Bana dünyayı verseler kızımı satabilir miyim? Bu, yanlış bir şeydir. Kimseden para istemedik ve kimse de bize para vermedi.” şeklinde konuştu.

 “Sadece çocuklarımızın gelmesini istiyoruz”

Erzurum’da üniversite okuyan oğlu Yunus Bedir’in dağa gidecek biri olmadığını açıklayan anne Zayide Bedir ise, çocuklarının kandırıldığını söyledi.

Kendilerine çözüm üretilene kadar eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini ifade eden Bedir, “Biz hiç para almadık. Sadece çocuklarımızın gelmesini istiyoruz. Bizim parayla işimiz olmaz.” sözlerini kullandı. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir