• DOLAR 32.505
  • EURO 34.642
  • ALTIN 2482.539
  • ...
Havalimanında Parmak İzi Dönemi Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TAV Grubu CEO Sani Şener, havalimanları kontrol noktalarındaki yoğunluğu azaltmak amacıyla parmak izi kontrolüyle geçiş ve ilk girişlerdeki x-ray`lerin kaldırılması konusunda izinlerin çıktığını, çok yakında deneme çalışmalarının başlayacağını ve uygulamaya geçileceğini belirtti.

Şener, “Atatürk Havalimanı`nda 100 milyon Euro yatırımla yapmayı planladığımız yeni dış hatlar terminal binası için DHMİ ile görüşüyoruz; terminal 10 milyon yolcu kapasitesi ekler” dedi.

Şener, Atatürk Havalimanı`nda 100 milyon Euro yatırımla yeni dış hatlar terminal binası yapmak için DHMİ ile görüştüklerini söyledi. TAV Havalimanları Holding TAVHL CEO`su Sani Şener, şirketin yeni hedeflerini paylaştı.

PARMAK İZİ UYGULAMASI YOLDA
Yer hizmetlerinin iyileştirilmesi konusunda değinen Şener, pasaport kontrollerindeki sıkıntıların önceliklerinde olduğunu belirtti. Smartgate ya da i-gate denen parmak izi kontrolüyle geçiş konusunda İçişleri Bakanlığı`ndan izin çıktığını bildiren Şener, deneme çalışmalarına çok yakında başlayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Önce pasaportunuzu göstereceksiniz, kapı açılacak, sonra içeriye girip parmak izi basarak geçeceksiniz. Pasaport alınırken parmak izi alındığı için o parmak izleri orada olacak. Bu pasaporttaki sıkıntıları çok ciddi oranda giderecek. Arap ülkelerinde var. Abu Dabi`de, Katar`da. hem kartla var, hem parmak iziyle."

Şener, parmak iziyle geçişlerin hem girişte hem çıkışta olacağını ve yalnızca Türk vatandaşları için geçerli olacağı kaydetti. Havalimanlarında 2 defa x-ray kontrolünden geçişlerin yol açtığı sıkıntıyla ilgili bir soru üzerine de Şener, "Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu`nda karar alındı. İzmir ve Ankara`da başlıyoruz. En dış kapıda x-ray`ler olmayacak. Daha sonra da İstanbul`da uygulamaya geçecek. Uygulama en kısa sürede başlayacak" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir