• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
Karaciğer hastası Azra'ya yardım eli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Edremit ilçesi Şamranaltı Mahallesi’nde ikamet eden Şipal ailesi, 18 aylık kızları Azra’nın karaciğer hastalığına yakalandığını ve doktorların hastalığın nedenini bulamadığını belirterek yetkililerden yardım istemişti.

Yapılan bu destek çağrısı üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ve UMKE ekipleri, 18 aylık Azra için seferber oldu. Şipal ailesini ziyaret eden ekipler, 18 aylık Azra’nın muayenesini yaptıktan sonra daha önce hastanelerde verilen raporları inceledi.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinden Dr. Ergün Yanmaz, karaciğer hastalığına yakalanan Azra için gereğinin yapılması noktasında rapor hazırlanarak Sağlık Bakanlığına gönderileceğini belirtti.

“Pek çok tetkik yapılmış, değerlendirme yapılmış, fakat net bir sonuç elde edilememiş”
Dr. Yanmaz, Azra için gerekli sağlık işlemlerine başladıklarını belirterek, “Azra bebek 18 aylık, 18 ay önce normal doğum ile dünyaya gelmiş, ailenin ikinci çocuğu. 3 çocukları sağlam herhangi bir sağlık sorunları yok. 3.5 ayından itibaren Azra bebeğin sağlık şikâyetleri başlamış. Anne ve babası Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesine başvurularını yaparak, pek çok tedavi almışlar, pek çok doktor tarafından incelenmiş, daha sonra Gazi Üniversitesi’nde de bir dönem tedavi almışlar. Glikojen depo hastalığı, Tipik bir Glikojen depo hastalığı kardiyomiyopati ön tanıları ile izleme yapılmış, pek çok tetkik yapılmış, değerlendirme yapılmış, fakat net bir sonuç elde edilememiştir. Biraz da ailenin kendi inisiyatifi ile bu duruma kadar gelinmiş bu konuma kadar gelinmiş.” dedi.

“Azra bebeğin tahlilleri normal sınırlar içerisinde”
Yanmaz, “Şuan Azra bebek hiçbir tedavi almıyor. Hiçbir ilaç almıyor. 3.5 aydır ilaç vermediklerini söylüyor. Kendileri kendi imkanları ile bakanlığımıza, müdürlüğümüze başvurmuşlar. Sağlık müdürümüzün talimatı ile geldik. Gereken incelemeleri yaptık. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne sevk edeceğiz. Tekrar bir sağlık incelemesi için baştan, güzel bir şekilde değerlendirilmesi için gerekli işlemleri yapacağız. Azra bebeğin fizik tedavisini yaptık. Öyküsünü değerlendirdik. Aşılarını ailesi aşı takvimine göre düzenli takip ediyor. Hiçbir ilaç tedavisi almıyor. Fizik muayenesi tamamlandı. Onun dışında herhangi bir rahatsızlığı yok şuan. Bütün tahlilleri normal sınırlar içerisinde. Hastaya gereken incelemeler başlatılacaktır.” şeklinde konuştu.

"6 ay boyunca o hastaneden bu hastaneye gittik”
Baba Fevzi Şipal ise, UMKE ekiplerine teşekkür ederek, “Bu çocuk 3,5 aylık iken tedavisi için hastaneye götürdük. Hastaneden dolayı 6 ay boyunca o hastaneden bu hastaneye gittik. En son bizi Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne yönlendirdiler. Biz de oraya gittik. Karaciğerinin hasta olduğunu söyledi bize. Gerekli bütün tetkikler yapıldı. Ankara’ya götürüldü. Ankara’da da bütün tetkikler yapıldı. Yalnız oradaki doktor ile buradaki doktor gereken neyse yapıldı, biz bir şey bulamadık, dediler. Öyle yani şimdi yetkililere sesleniyorum, Sağlık Bakanına sesleniyorum. Allah rızası için bize yardım edin. Yani bu çocuğun böyle kalması vicdan azabıdır. Allah razı olsun sağlık ekipleri ellerinden ne geliyorsa yapsalar yeterlidir. Allah onlardan razı olsun. Yeter ki, bu çocuk böyle kalmasın.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Azra bebek Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne ambulansla götürülerek tedavi altına alındı.   (Hacı Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir