• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
Ağrı'da 'Çocuk Tarım Kampı' programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de başlatılan ‘Çocuk Tarım Kampı’ adı altında 3’cü ve 4’cü sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkında lığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek amacıyla Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizesinde Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği program düzenlendi.

Program kapsamında Ağrı Merkeze bağlı Ozanlar Köyüne götürülen 20 öğrenci organik çilek yetiştiriciliği yapılan tarlayı gezdiler ve bal üretimi hakkında yerinde bilgi aldılar.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, program amaçlarının, öğrencilerin doğa bilimlerini tanımaları, ekolojik tarımın, hayvancılık ve doğanın insan yaşamı üzerinde etkisi, doğru tüketim alışkanlıklarına sahip olmaları hakkında bilgi vermek olduğunu ifade etti.

İl Müdürü Demirkıran,” Müdürlüğümüzce ilköğretim 3’cü ve 4’cü sınıflar için doğa bilincini aşılamak gıda teknoloji ürünlerini göstermek amacı ile 2 gün sürecek olan ‘Çocuk Tarım Kampı’nı başlattık. Birinci günde Ozanlar köyüne çocukları getirerek, çilek bahçesinde üretimin ve bakımının nasıl yapıldığını teknik elemanlarımız tarafından gösteriyoruz. Programı İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştiriyoruz. İbrahim Çeçen İlköğretim Okulu 3’cü ve 4’cü sınıftan 20 öğrencimizi rehber öğretmen eşliğinde buraya getirdik. Çilek bahçesini gezdikten sonra öğrencileri Yazıcı Barajına götürerek, su ürünleri konusunda öğrencilere bilgi vereceğiz. Suyun tarımdaki etkisini göstereceğiz. “ dedi.

Murat Demirkıran, öğrencilerin teorik ve pratik bilgi edindiklerine belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asıl amaçlarımızdan biriside çevre farkında lığını oluşturmaktır. Hem uygulamalı eğitimi görmüş olacaklar ve teorik, pratik bilgileri burada deneyecekler. Yarınki programımızda ise öğrencilerimizi Ağrı Şeker Fabrikasına götürüp, tarım sanayisini de göstermiş olacağız. Oradan da modern besi merkezleri olan ahırlara öğrencileri götürerek burada modern hayvancılığın nasıl yapıldığını göstermiş olcağız. “

Tarladaki programdan sonra süt ikramı yapıldı. Öğrenciler ve eğitmenler daha sonra Yazıcı Barajına gitmek üzere harekete ettiler. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir