• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da bina asansörlerine denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Belediyesi Zabıta Müdürü Hakkı Ertuğrul, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereğince bina sahibi ve yöneticilerinin asansörlerinde yıllık bakım ve kontrollerini yapmaları konusunda uyardı.

Yılda en az bir kere bina sorumlusu tarafından her asansörün yıllık kontrolünün yapılmasının zorunlu olduğunu dile getiren Ertuğrul, “Makine Mühendisleri Odası ile Belediye Başkanlığımız arasında şehir merkezinde bulunan asansörlerin bakımları ve kontrollerinin yapılması için 2013 yıllında protokol imzalanmıştır.” Dedi.

Batman merkezde bulunan Resmi ve Resmi olmayan tüm binaların asansör bakımlarının yapılması için vatandaşların Makine Mühendisleri Odasına başvurmaları gerektiğini belirten Ertuğrul,  “Bir buçuk yıldır ilimiz merkezinde bir çalışma yapılmaktadır. Yapılan bu çalışma sonucunda hala başvurmayan bina yöneticilerimiz mevcuttur. Bu konuda Makine Mühendisleri Odasına başvurmayan, yıllık bakım ve kontrollerini yapmayan, tehlike arz eden binaların asansörleri 10 gün içerisinde mühürlenerek, bina yöneticileri hakkında cezai müeyyideler uygulanacaktır. Bina yönetici ve sakinlerinin mağdur duruma düşmemeleri için standartlara göre yılık asansör bakımlarını yapmaları gerekmektedir.” İfadelerine yer verdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir