• DOLAR 32.575
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2413.671
  • ...
Yetişkinlerin yüzde 40'ı horluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Tüm Uyku Teknologları Derneği (TUTDER) ve EMSEY Hospital işbirliği ile hayata geçirilen “Polisomnografi ve Uyku Teknolog Kursları” 5 Haziran Perşembe gününe kadar EMSEY Hospital’da devam edecek.

Yetişkinlerin yüzde 40’ı horluyor 

Polisomnografi ve Uyku Teknolog Kursları Eğitimi sorumlusu Uz. Dr. Nuriye Yılmaz, “National Sleep Foundation (Ulusal Uyku Derneği) tarafından yapılan araştırmaya göre yetişkinlerin yüzde 40’ı horluyor ve horlama, en fazla 45- 65 yaş aralığında görülüyor” diye belirtti.

Uz. Dr. Yılmaz, “Erkeklerin kadınlara göre iki kat daha fazla horladığının tespit edildiği ve Türkiye’ye ilişkin veriler de yer aldığı araştırma sonuçlarına göre; Türkiye’de her dört evden birinde horlama sorununun yaşandığı tespit edilmiştir” açıklamasını sözlerine ekledi.

Uyku apnesini hafife almayın

TUTDER olarak uyku hastalıkları ile ilgili olarak geniş bir kaynak ve saha araştırması yapmak için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten TUTDER Genel Başkanı Okay Erözgün ise; “Uyku hastalıkları dünyada sürekli gelişim göstermektedir. Bu gelişime Türkiye olarak ayak uydurmak mecburiyetindeyiz. Derneğimiz bir taraftan eğitim politikalarını geliştirirken bir taraftan da araştırmalar yapmaya yönelmiştir. Araştırmalar şüphesiz ki uzun zaman alan akademik çalışmalardır. Akademisyenlerimizin bireysel olarak yaptıkları araştırmalara TUTDER olarak her türlü katkıyı sağlamak kararlılığımızı de ifade etmek isterim. Bu çalışmayı bitirdiğimizde sadece ülkemizde değil dünya ülkelerinde önemli bir araştırma yapılmış olacaktır” dedi.

Apne Öldürüyor!

Erözgün ayrıca; “Yapılan bir araştırmada, orta seviyede veya şiddetli uyku apnesine sahip katılımcıların yüzde 33`ünün yaşamını yitirdiği, uyku apnesi olmayanlarda bu oranın 7,7`ye düştüğü tespit edilmiştir. Uyku tıbbında sürekli gelişme göstermek mecburiyetindeyiz. Bu nedenle hem eğitimlerimiz kaliteli hale getirmeliyiz hem de araştırmalarımızı artırmalıyız” diye ifade etti.

Uykuda başlayan bir bozukluğun insanın tüm hayatını etkilediğini ifade eden Erözgün, “Uyku Hastalıkları çağımızın en önemli sağlık problemlerinden birisidir ve dünyada uyku tıbbı hızla gelişmektedir. Dünyadaki gelişmeye Türkiye olarak ayak uydurmak ve gelişmeleri takip edebilmek için bu alanda çalışanların uyku hastalıkları konusunda sürekli olarak eğitimden geçirilmeleri gerektiğine inanıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir