• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
Erdoğan`ın `laiklik` Tavsiyesi Müslümanları Zora Soktu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan`ın önceki gün Mısır`daki bir televizyon sunucusunun sorduğu soruya verdiği cevapta değindiği "laiklik" konusuna Mısır`dan tepkiler gelmeye devam ediyor. Mısırlı televizyon programcısının sorusu üzerine laiklik kavramını anlatmaya çalışan ve ardından Mısır için hazırlanacak yeni anayasada da bu tanımın göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Erdoğan`ın bu tavsiyesi başta İhvan-ı Müslimin olmak üzere Mısır`daki Müslümanları zor durumda bıraktı.

Mısır`daki İhvan Müslimin kardeşlerinden İsam El Aryan, Erdoğan`ın tavsiyesine tepki göstererek, Mısır`ın laikliğe ihtiyacının olmadığını söyledi.

Aryan yaptığı açıklamada, "Biz demokrasiyi bir sistem ve değerler bağlamında laiklik ekseninde değerlendirmiyoruz.Ne Erdoğan`ın ne de bir başkasının kavramıyla demokrasi, laiklik kavramına muhtaç değildir.Mısır halkı,Türk rejimi dahi olsa hiçbir laik düzenin..savunulmasını anlayışla karşılamayacak ve bunu asla kabul etmeyecektir" dedi.

DÜN DE İHVAN`DAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Erdoğan’ın Mısır`da yapılacak yeni anayasa konusunda söylediği sözlere dün de İhvan`dan sert bir açıklama gelmişti.

Müslüman Kardeşler Sözcüsü, Dr. Muhammet Gazlan dün yaptığı açıklamada, “Diğer ülkelerin tecrübeleri bize uymaz. Türkiye halkı laik sistemi istiyor ve kabul ediyor; ancak diğer halklar bu sistemi istemiyor. Başbakan Erdoğan’ın Mısır’ın içişlerine karışma hakkı yoktur. Bu konuda söz sahibi olan Mısır halkıdır" demişti.

Geçtiğimiz günlerde bir Mısır televizyon kanalına konuşan Erdoğan, program sunucusunun bir sorusu üzerine önce Türkiye`de uygulanan laiklik sistemini anlatmış arkasında da Mısır`da hazırlanacak olan yeni anayasada bunun göz önünde bulundurulmasını tavsiye etmişti.

İslami Gündem

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir