• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...

BURSA- Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa  1-Ocak 2013 ile 1-Ocak 2014 tarihleri arasında birliğin ihracatta yüzde 55 büyüme ile  toplam  5 bin 400 ton ihracat gerçekleştirdiğini ve  ülkeye 25 milyon dolar  döviz girdisinin sağlandığını söyledi.Asa “Hedefimiz önümüzdeki yıllar içinde bu rakamı 30 milyon dolara çıkarmak” dedi.

Hidamet Asa başkanlında yeni seçilen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyeleri  ilk toplantısını Avrupa Bayileriyle gerçekleştirdi. Almanya’da hafta sonu yapılan ve ticari faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıya Danimarka, İsviçre, İngiltere, Avusturya, Hollanda, Belçika, Fransa ve Almanya’da bulunan toplam 16 bayi temsilcisi  katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa  yönetim kurulu olarak tam kadro  katılmalarının, birliğin  bayilere ve ihracata verdiği önemi bir kere daha gösterdiğini söyledi.

Asa, bir süre önce Avrupa’da tek distribütörlük yerine çoklu bayilik sistemine geçtiklerini ve bunun sağladığı katkıyı kısa zamanda aldıklarını belirterek ” Ülkemize döviz girdisinin arttırılmasını, ortaklarımızın menfaatlerinin korunmasını ve daha fazla ürün alınmasını, siz değerli bayilerimiz ile de ticaret hacmimizin daha da arttırılmasını hedefleyerek, Marmarabirlik’in büyümesini amaçlıyoruz,”diye konuştu.

“25 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi”

Konuşmasının devamında 2013-2014 yılı ürün alımlarıyla ilgili değerlendirmelerde  bulunan Asa ”Bu bir yıllık sürede toplam 40 bin ton ve 130 Milyon TL tutarında ürün alımı gerçekleştirildi. Önceki yıllara göre tüm kalibrelerde dengeli bir stok yapısı oluştu.” dedi.

Ambalajlı zeytin satışında gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bir rekora imza attıklarını da söyleyen Asa konuşmasına şöyle devam etti: “Yurtiçinde geleneksel kanalda yüzde 20, Ulusal zincirlerde yüzde 46, İhracatta yüzde 44 ve genel toplamda da yüzde 31 oranında artış ile toplam 31 bin 500 ton hedefine ulaşılarak, ambalajlı zeytin satışında bir rekora imza atıldı. 1-Ocak 2013 ile 1-Ocak 2014 tarihleri arasında ise Birliğimiz toplam  5 bin 400 ton ihracat gerçekleştirerek, ülkeye 25 milyon dolar  döviz girdisi sağladı. Bu ihracatta tarihimizin en yüksek miktar ve tutarıdır. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda bu rakamı 30 milyon dolara  çıkarmaktır. Kaldı ki, 2014 yılının ilk 5 ayında da bir önceki yılın  aynı dönemine göre yüzde 17 oranında artışla 14 bin ton satış gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Birliğimizin 2014 yıl sonu hedefi ise 6 bin ton ihracattır.  Geçen yıl ihracatta yakalamış olduğumuz yüzde 55 büyümeyi sürdürülebilir kıldığımız taktirde  hedeflerimize ulaşmamız mümkün olacaktır. Görüldüğü üzere satış rakamları açısından parlak bir yıl geçirmiş bulunuyoruz”

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa konuşmasının sonunda Avrupa bayi temsilcilerine AR-Ge çalışmaları ve  ürün yelpazesi hakkında da bilgilendirmede bulunurken, özellikle lansman çalışmaları devam eden yeni ürün zeytin çikolatası ile sabun çeşitlerinin  kamuoyunda büyük ilgi gördüğünü söyledi. Toplantı, sunum ve karşılıklı görüş alış-verişleriyle sona erdi. (Zeki Aras-İLKHA)