• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Son Firavun Sisi`yi Tanımıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`da, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin resmi sonuçlarının açıklanmasının ardından seçimi kazanan eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi yanlıları tebrik mesajları yayınlarken, darbe karşıtları onu cumhurbaşkanı olarak tanımadıklarını belirtti.

Sisi`yi destekleyen Özgür Mısırlılar Partisi Sözcüsü Şihab Vecih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sisi`yi tebrik ederek, "Bu, Mısır için yeni bir başlangıç. Mısır, seçilmiş bir cumhurbaşkanıyla istikrara kavuşacak" dedi.

Mısır Müftüsü Şevki Allam da yaptığı yazılı açıklamada, "Mısır halkının oy sandıklarıyla Sisi`ye gösterdiği güven, halkın yararının gözetilmesini, güvenlik, istikrar ve toplumsal adalet taleplerinin yerine getirilmesini gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

Allam, halkı, adil bir devletin kurulması için cumhurbaşkanına destek vermeye çağırdı.

Mısır`daki Kıpti Ortodoks Kilisesi Patriği II.Tovadros da Sisi`ye tebrik mesajı göndererek, Mısır halkının iradesine güven duyduğunu belirtti.

Ülkede birçok tasavvufi grubu bünyesinde barındırdan Tasavvuf Yolları Yüksek Konseyi Başkanı Abdulhadi el-Gasbi, cumhurbaşkanı seçilen Sisi`yi tebrik ederek, dünkü kutlamaların ardından bugün yeni bir Mısır inşa etmek için çalışmalara başlama çağrısı yaptı.

-"Sisi`yi tanımıyoruz"-

Öte yandan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Sözcüsü Mecdi Karkar, "Sisi`yi Mısır`ın cumhurbaşkanı olarak tanımıyoruz. Bu seçimler, anayasa ve hukuki temellere aykırı yapıldı. Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi varken onun seçilmesi geçersizdir" dedi.

Mursi`nin istifa etmediğini, zorla gözaltına alındığını belirten Karkar, "Meşru cumhurbaşkanı varken Sisi`yi devirmek için cuma günü gösteri yapmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Hürriyet ve Adalet Partisi Dışilişkiler Komisyonu Genel Sekreteri Muhammed Suvedan da "Bu ülkenin bir cumhurbaşkanı var. Cumhurbaşkanımız Mursi hala zorla tutuluyor. Sisi`yi tanımıyoruz, yapılanlar geçersizdir. Seçimleri de sonuçları da tanımıyoruz" yorumunda bulundu.

"Halk Cumhurbaşkanını (Mursi`yi) Savunuyor" adlı darbe karşıtı grup tarafından yapılan yazılı açıklamada da "Vatan, ilan edilen bu abes uygulamalar ortadan kalkmadan doğru yolda ilerlemez. Meşru Cumhurbaşkanı Mursi`nin görevinin başına gelmesi en doğru yol" ifadesini kullandı.

Mısır Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini 23 milyon 780 bin 104 oyla eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi`nin kazandığını ve geçerli sayılan oyların yüzde 96,91`ini aldığını açıklamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir