• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...

BURSA- Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Mayıs ayı ihracat rakamı bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 10 artarak 2 milyar 197 milyon dolar dolar olarak gerçekleşti.

Her yıl gerçekleştirdiği ihracat ile Türkiye’nin en önemli birliklerinden biri olma özelliğini pekiştiren UİB, Mayıs ayında da ihracat artışını sürdürdü. Mayıs ayında ihracatını bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10 oranında artırdıklarını ifade eden UİB Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, Mayıs ayı ihracatını 2 milyar 197 milyon dolar olarak gerçekleştirdiklerini açıkladı. Yılın ilk 5 aylık dönemindeki ihracatlarının da 10 milyar 83 milyon dolar olduğunu söyleyen Gençoğlu, “Geriye dönük bir yıllık ihracatımız ise 23 milyar 471 milyon dolar seviyesine ulaştı” dedi.

2014 yılı dış ticarette fırsat yılı olacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl ilk kez hazırlanan ‘Ekonomi ve Dış Ticaret Raporu 2014’ü değerlendiren UİB Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu,  2014 yılının dış ticarette bir fırsat yılı olmasını bekledikleri ifade ederek, “2014 yılının ilk 5 ayındaki gibi doğru adımlar ile ilerlersek, TİM Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi’nin de dediği gibi orta vadeli program hedefi olan 166,5 milyar dolarlık ihracatı zorlanmadan gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu. Dünyadaki globalleşme eğilimlerine de dikkat çeken Gençoğlu, “Küreselleşen dünyada, dış ticaretin önemi her geçen gün katlanarak artmaktadır. Dış ticaretine önem veren ülkeler, rekabet edebilir konuma gelmiş ve bu sayede de ulusal gelir ve refahını da artırmıştır” ifadelerini kullandı.  (Zeki Aras-İLKHA)