• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
Bursa'da emlak talebi artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa’daki emlak talebi hızla artıyor. Son iki yıldır yabancı yatırımcılar da yoğun olarak mülk edinmeye başladı.

Gayrimenkul danışmanlığına profesyonel ve kurumsal bir boyut getiren Projebeyaz Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, kendilerine Bursa için büyük talep geldiğini belirterek yeni proje ihtiyacına dikkat çekti. Özellikle son beş yılda ciddi bir gayrimenkul atılımının gerçekleştiğini belirten Uzun, “Bursa’ya yoğun talep oluyor. Var olan projeler talebin gerisinde kalıyor. İnşaat firmaları bu fırsatı iyi değerlendirmeli. Türkiye’nin büyük inşaat firmaları yeni projeler yapmaya başladı. Bireysel yatırımcılar ise nasıl bir gayrimenkule yatırım yapması gerektiği konusunda destek arıyor. Biz de gayrimenkul danışmanlığındaki uzmanlığımızı gerek inşaat firmalarıyla gerekse bireysel yatırımcılarla paylaşmaya hazırız” dedi.

Avrupa’dan talep geliyor

Bursa’nın coğrafi olarak çok avantajlı bir konuma sahip olduğunun altını çizen Uzun, “Denize ve dağa 30 dakikada ulaşabilirsiniz. Bazen tarihi bir atmosferde bazen modern bir alışveriş merkezinde vakit geçirebilirsiniz. İstanbul’a yakınlığını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu avantajlardan yararlanmak isteyen özellikle Avrupalı ve Ortadoğulu yatırımcılardan yoğun talep alıyoruz” dedi.

Bursa’da mülk edinen yabancı sayısının Yalova - Gebze köprüsünün tamamlanmasıyla daha da hızlanabileceğine vurgu yapan Uzun, “Çünkü son derece cazip iklimi, tarihi, sahili, Uludağ'ı ve termal tesisleri gibi değerleri ile Bursa ilgi çekiyor. İnsanlar artık, Beylikdüzü'nde oturup İstanbul’u gezeceklerine, Bursa'da oturup aynı süre içinde Taksim’de olabileceklerini biliyor” diye konuştu.

Konut projesi ihtiyacı var

Bursa’daki emlak talebini karşılamak için yeni projelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Uzun, şunları söyledi: “Danışmanlık şirketi olarak gerek proje sahiplerinin, gerekse yatırımcının her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. Beklentileri buluşturup, her iki tarafın da memnuniyetini sağlıyoruz. Yurt içi ve yurt dışında daha önce yaşadığımız tecrübelerin ışığında bize gelecek projeleri değerlendiriyoruz. 360 derece gayrimenkul danışmanlığı olarak tanımladığımız bir perspektifle yatırımcının tüm taleplerini karşılıyoruz.  Mülk almak ya da kiralamak isteyenlere bireysel ya da kurumsal hizmetler veriyoruz.”   (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir