• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Eylemci Ailelere `İkna` Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını gerekçe göstererek eylem yapan ailelerin akşam saatlerinde ziyaretçileri vardı. Ziyaretçi gruplardan biri, kurucuları arasında dağdaki PKK`lıların annelerinin de bulunduğu ‘Barış Anneleri İnisiyatifi` üyeleriydi. ‘Barış Anneleri İnisiyatifi`, ailelere eylemi birlikte Diyarbakır Valiliği, AKP binası önü ya da Ankara’ya taşımayı teklif etti. Ancak Diyarbakır Belediyesi`nin karşısındaki refüjde eylem yapan aileler, çocukları gelene kadar eylemlerini aynı yerde sürdüreceklerini söyledi ve öneriyi reddetti.

`Barış Anneleri İnisiyatifi` adına konuşan Emine Özbek eylem yapan ailelere şu sözlerle seslendi:
“Sizi anlıyorum. Burada oturmak çare olsaydı, biz de otururduk. Gelin hep birlikte bu sorunun çözümü için Ankara’ya gidip oturalım. Çünkü ben de bu acıyı çektim. Bu sorunu devletin çözmesi gerekiyor. Sizin istediğiniz yere geliriz. Bütün anneler barış istiyor. Barış güzel bir şeydir. Anneler ağlamasın. Erdoğan madem annelerin ağlamasını istemiyor bu sorunu çözsün. Onurlu barış tek taraflı olmaz. Sizi destekliyoruz, devlet bu soruna çözüm bulsun ve tüm çocuklarımız gelsin. Hepimiz Kürtüz, sizin çocuklarınız bizim çocuklarımızdır. Gerilla da, cezaevinde olan da gelsin istiyoruz.”
Ziyaret sırasında iki taraf da zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

Barış Anneleri İnisiyatifi ile birlikte Din Adamları Derneği de eylemci aileleri ziyarete gitti. Dernek Başkanı Hadi Koç "Devlet isterse 24 saatte bir sorunu çözebilir" dedi.

Polisle ziyaretçi grup arasında gerginlik
Bu sırada sivil polisler ziyaretçi grubun yanına gelerek, grubun aileler üzerinde baskı kurduğunu söyledi. Polislerin grubun eylem yerini terk etmesini istemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Polise tepki gösteren grup daha sonra ayrıldı.
Diyarbakır Barış annelerinin ziyareti

Polisin ziyaretçileri uzaklaştırmak istemesi, kısa süreli gerginliğe neden oldu.

Belediyeden açıklama
Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de eylemle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada belediye görevlilerinin bir kadına müdahale ettiği iddiası yalanlandı. Açıklamada belediyenin tahrik edilerek, provokatif çabalarla siyasi tartışmaların içine çekilmek istendiği savunuldu:

“Siyasi sorunları çözmesi gereken kurum, siyaset kurumudur. Başta da iktidar partisi ve başbakandır. Biz bir hizmet kurumuyuz, görevimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Hiçbir maksatlı, provokatif girişimin ve açıklamanın amacına ulaşmasına izin vermeyeceğiz."

elceziretürk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir