• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
İzmir`de 45 Hafız Belgesini Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR – Kestanepazarı Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayarak Kur’an-ı Kerim’i baştan sona ezberleyen 45 öğrenciye, ünlü hafızların Kur’an ziyafeti sunduğu bir merasim yapıldı.

İzmir Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen merasimde, hafızlığını tamamlayan 45 öğrenci, gruplar halinde Kur’an tilavet etti.  Hafız öğrencilerin aileleri ve yakınları başta olmak üzere merasimi izleyen vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadı.

Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında bölge birincisi olan Kestanepazarı ortaokul öğrencisi Abdülkadir Şen’in tilavetiyle başlayan programda, Kestanepazarı mezunu hafızların yanı sıra, Türkiye’nin önde gelen kurra hafızları Kur’an ziyafeti sundu.

Programda İstanbul HASEKİ Eğitim Merkezi Kur’an-ı Kerim hocası Kurra Hafız Ramazan Pakdil, İstanbul Eyüp Sultan Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Metin Çakar, İstanbul Şişli Mecidiyeköy Merkez Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Ali Derman, İstanbul Valide-i Cedid Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Kerim Öztürk, Eskişehir Odunpazarı Çarşı Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Neşet Kaplan, Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mesut Güner, Hafız İbrahim Eker ve Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Sadık Daştan muhteşem bir Kur’an ziyafeti sundu.

Hizmetlerin devamı için hayırseverlere çağrı yapıldı

Programın açılış konuşmasında Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan katılımcılara hitap ederek; “Öğrencilerin eğitim-öğretim hayatlarında daha başarılı olabilmeleri için yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte elimizden geldiğince hatta daha güzeli için çalışmaktayız. Bugün sizlere, emeklerimizin ürünü 45 hafızımızı takdim ediyoruz. Mevcut hizmetlerimizin yanında bu sene ortaokula giden çocuklarımıza eğitim hizmeti verebilmek için de bir bina inşaatına giriştik. Siz değerli hayırseverlerin yardımlarıyla büyüyen hizmetlerimiz, Allah’ın izniyle sizler destek olduğunuz müddetçe devam edecektir.” sözleriyle hizmetlerin el birliğiyle yapıldığını anlattı.

Karabağlar ve Konak müftüleri birer konuşma yaptı

Programda Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun ve Konak Müftüsü Zeki Aksoy birer konuşma yaptı. Konuşmalarında, hafızları yetiştiren hocalar başta olmak üzere, hafız aileleri, Kestanepazarı camiası, yardımseverler ve katılımcılara teşekkür ederek; 45 hafızın yetişmiş olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

“Atalarımız ölene kadar Kur’an’ın hizmetçisiydi”

İzmir İl Müftü Vekili Ekrem Saylam, yaptığı konuşmada; “Bizler öyle bir medeniyetin mirasçılarıyız ki atalarımız ‘Bu can bende olduğu müddetçe, ben Kur’an’ın hizmetkârıyım’ demişlerdir. Kur’an için, din için, İslam için her şeyi yapmış, hatta canlarını bile vermişlerdir. Bugün biz bu sevgiyi, bu aşkı yaşıyoruz. Bize Allah’ın emaneti olan yavrularımızı, O’nun rızasına uygun amellerle yetiştirmenin gayreti içerisinde olduk, olacağız. İnşallah bizden sonra gelen nesiller de Allah’ın kitabını yüceltmek için gayret ederek, her türlü emek ve davranışı sergileyecektir.” dedi.

Merasime, yoğun programı nedeniyle katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gönderdiği telgrafla hafızları tebrik etti.

Programda hafızlara, misafir konuşmacılara ve okuyuculara; Kestanepazarı tarafından hazırlanmış olan mezuniyet, onur ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Hafızlara ve hafızlık hocalarına Kestanepazarı tarafından birer çeyrek altın hediye edildi. Öğrenci velileri de çocuklarına birer çeyrek altın taktı. İzmir İl, Karabağlar ve Konak müftülükleri ise kitap hediye etti. (İlyas Yıldız – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir