• DOLAR 32.548
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2438.136
  • ...
Demirtaş`ın `Para Alıyorlar` Söylemine Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin önünde günlerdir PKK’nin dağa kaçırdığı çocuklarını almak için oturma eylemi yapan aileler, BDP yöneticilerinin kendilerine yönelik karalama operasyonlarına tepki gösterdi.

 PKK tarafından kaçırılan çocuklarının geri verilmesi için günlerdir belediye binası önünde eylem yapan aileler, `eylem için para aldılar` sözlerinden ötürü BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a sert tepki gösterdi.

“Ben çocuğum için buraya geldim ve her şeyi göze alarak buraya geldim”

Oturma eylemine Bitlis Hizan ilçesinden katılan Vedat Aydın’ın annesi Leman Aydın, Selahattin Demirtaş’ın söyleminin doğru olmadığını ve bu söylemin genel anlamda kullanılarak eylemlerinin çarptırılmaya çalışıldığını söyledi.

Aydın, “bize saldırdılar. Siz satılıksınız dediler. AKP’den para almışsınız dediler. Bunu herkes bilsin ki, kesinlikle biz kimseden para almadık. Ben çocuğum için buraya geldim ve her şeyi göze alarak buraya geldim. Gerekirse kendimi arabanın altına atar burada ölürüm ancak çocuğumu almadan buradan gitmem. (Elinde ki 20 TL parayı göstererek) benim kalan tüm param bu. Nereden para almışız?
Bütün param bu. Bu parayla ben nasıl otele gideceğim, nasıl yemek yiyeceğim? Bu mudur aldığımız para?

“Niye bu kadar iftira ediyor bizi üzüyorsunuz?”

Tepki gösteren Sabri Önalan isimli veli ise, kendilerine ilk günden bu yana ‘siz satılmışsınız, AK Partiden para alıyorsunuz’ dediklerini söyleyerek Demirtaş’ın son söylemine de tepki gösterdi.

Önalan, “bizler babayız, anneyiz. Bizim yüreğimiz yanmış. Bizim kimseyle bir alışverişimiz yok. Bizim bir tek talebimiz var; o da çocuklarımızı istiyoruz. Burada ki insanların yürekleri sızlıyor. Ağlıyorlar, gece yatamıyorlar, yemek yiyemiyorlar. Ya bizim yüreğimizde evlat acısı var. Derdimize ortak olmuyorsanız hiç olmazsa engel olmayın. Bizi üzmeyin. (ağlayarak) bizlerde ehli iman insanlarız. Niye bu kadar iftira ediyor bizi üzüyorsunuz? Zaten acımız var. Yazık değil mi bize bu acıyla beraber bize acı çektiriyorsunuz? Her kese sesleniyorum. Ciğerlerimiz patladı. 9 aydır evimde yatmamışım. Ben evimde rahat yemek yememişim. Yazık değil mi acımızı daha da artırıyorsunuz.” diyerek kendilerine isnat edilen iftiralara adeta isyan etti.  (Fikret Özkan  - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir