• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
 Demirtaş`tan Eylem Yapan Annelere Çirkin İftira
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demirtaş verdiği cevapta, "Bizim görüştüğümüz hiçbir aile çocuğumuz kaçırıldı demedi. Asla bu kavramı kullanmadı. "Orada oturan bazı aileler istihbarat tarafından kendilerine verilen ücret karşılığında o eylemi yapıyorlar. Çocukların da dağa gittiği yok" şeklinde çirkin iftiralarda bulundu. 

Demirtaş, Diyarbakır`da PKK tarafından dağa götürülen çocuklarını isteyen ve eylemlerine devam eden ailelerle ilgili şöyle konuştu:

"Evet çocuklarımız kendi isteğiyle gitmiş, ikna edilmişler dedi. Özellikle yaşı küçük olan hasta olan çocuklarla ilgili olarak aileler `ikna edilip götürüldüler, ikna edilip geri getirilsinler` dediler. Beklentileri budur. Hiçbir aile zorla kaçırmadan sözetmedi. Basın ısrarla hükümet ısrarla bu kavramı kullanıyor" ifadelerini kullanan Demirtaş, devamında "Bakın bazı ailelerin özellikle çocuğu dağa giden ailleri tenzih ediyorum. Orada oturan bazı aileler istihbarat tarafından kendilerine verilen ücret karşılığında o eylemi yapıyorlar. Çocukların da dağa gittiği yok. Bazı çocuklar uyuşturucu şebekeleri tarafından kaçırılmış. Bazılarının hiç dağla alakası yok. Gitmemişler. Bazı aileler aldıkları paralar karşılığında o eylemi yapıyorlar. Ayrıca bizim belediyemizin hiçbir müdahalesi yok, olmamıştır. Dün hükümet sözcüsü Diyarbakır belediyemizi ve belediye başkanımızı kınıyor da gece-gündüz sokakta insanlara zulüm yapan TOMA`yla, gazla, copla katleden bir hükümetin sözcüsünün Diyarbakır Belediyesi`ni kınaması için 40 tas suyla yıkanması lazım önce."

DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir