• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...
Vali Cengiz'den veda mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Son valiler kararnamesi ile merkeze alınan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, bir veda mesajı yayımladı. Mesajında, “Son Valiler Kararnamesiyle Mardin Valiliği görevimden Merkez Valiliği'ne atanmam sebebiyle ayrılıyorum.” diyen Cengiz, “Bir yıl süreyle görev yaptığım Güneydoğu’nun incisi, sevgi ve hoşgörü şehri Mardin, kadim tarihi ve kültürel yapısı, hoşgörülü, sevgi dolu insanlarıyla yaşamımda unutulmayacak bir yer almıştır.” denildi.

Makamların en yücesinin insanlık makamı; yine en yüksek mevkiinin insanların gönlünü kazanmak olduğu prensibiyle hizmet verme çabası içerisinde olduğunu ifade eden Cengiz, “Başta eğitim olmak üzere daha önce başlatılmış projelerin inşaatlarının devamı konusunda arkadaşlarımızla beraber ve bir ekip halinde, kamu hizmetlerinin yürütülmesi, hızlandırılması ve etkili bir şekilde sürdürülmesi konusunda gayret sarf ettim.  Her zaman ifade ettiğim gibi Mardin, üstü küllenmiş bir cevhere benziyor. İnanıyorum ki bu küller üflenecek, parlak ve göz alıcı bu cevher en kısa zamanda ortaya çıkacaktır.” dedi.

Vali Cengiz mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Görev yaptığım süre içinde üç kırmızıçizgimiz olduğunu her zaman belirttim ve yolsuzluk, etik dışı davranış ve vatandaşa kötü muameleye müsaade edilmemesi için gerekli her türlü çalışmayı yaptım. Kamu hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde koordinasyon ve uyuma her zaman önem verdim. Maddi yatırımlar kadar gönül yatırımlarına da özen gösterdim. Karşılıksız sevmek, önceliğim oldu. Unutmamalıyız ki, her nerede sevgi ve saygı varsa, orada itimat ve itaat olur. İtimat ve itaatin olduğu yerde disiplin, disiplin olan yerde huzur, huzur olan yerde de başarı olur.

Görev yaptığım sürede hak ve adalet ölçütleri içinde olmaya azami derecede dikkat ettim. İyi ve kötü günde hemşerilerimizle ve yine Milletimizin bize emaneti olan ve zor günler geçiren Suriyeli kardeşlerimizle birlikte olmaya çalıştım. Görevim süresince hep desteğini gördüğüm, Milletvekillerimize, mesai arkadaşlarıma, sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticilerine, iş adamlarımıza, kamu görevlilerimize, basın mensuplarımıza ve Saygıdeğer Mardin halkına şahsıma gösterdikleri teveccüh ve destek için teşekkür ederim. Bu duygularla, tüm Mardinli hemşerilerime veda ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir