• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
Hizan'da fotoğraf yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Hizan Kaymakamlığı ve Ahlat Fotoğrafçılar Derneği (AHFOD) tarafından ‘Karelerle Şehr-i Bediüzzaman’ sloganıyla düzenlenen ‘Hizan her mevsim güzeldir’ temalı foto safari ve fotoğraf yarışması sona erdi.

Ülkenin dört bir yanından 95 fotoğraf sanatçısının katılımıyla gerçekleşen fotoğraf yarışması, fotoğraf sanatçılarının ilçeye gelmesiyle başladı. Yarışmanın ilk gününde guruplara ayrılan fotoğrafçılar İlçe Kaymakamlığınca kiralanan minibüslerle, ilçe merkezi ve çevre mahallelere götürüldü. Geleneklerin yaşatıldığı bazı bölgelere de götürülen fotoğrafçılar, ilçede yaşatılan ve unutulmaya yüz tutmuş değerleri fotoğrafladı.

Yarışmanın ikinci gününde ise fotoğraf sanatçılarına ilçeye bağlı köyler gezdirildi. Fotoğraf sanatçıları Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin doğduğu Nurs köyüne büyük ilgi gösterdi. Said Nursi’nin doğduğu evi, babasının imamlık yaptığı camiyi ve ailesinin mezarını gezerek fotoğraflayan sanatçılar, daha sonra köyün yüksek kesimlerine çıkarak, köyü en iyi şekilde çekmek için yarıştı.

İlçe Kültür Merkezinde düzenlenen törende jüri üyeleri, 2 gün süren yarışmanın en iyi fotoğraflarını belirledi. 249 fotoğrafın değerlendirildiği yarışmada, Gümüşhane’den yarışmaya katılan Uğur Bulut birinci, Ordu’dan katılan Şeref Akçay ikinci, Van’dan katılan Veysel Erbin ise üçüncü oldu. Hizan Kaymakamı Sedat İnci, yarışmada birinci olan Bulut’u 2 bin TL, ikinci olan Akçay’ı bin 500 TL ve üçüncü olan Erbin’i ise bin TL para ile ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan İnci, yarışmayla ilçeyi tanıtmayı amaçladıklarını, bölgenin böyle bir organizasyona ilk defa ev sahipliği yaptığını ifade etti.

İnci, “Böyle bir organizasyonun ilk defa ilçemizde yapılması bizi fazlasıyla memnun etti. İlçemizin doğal dokusunun belgelenmesi, bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı için bu yarışmayı düzenledik. Belki sizler fotoğraf çekmek için geldiniz ama bizim fotoğraf çekmenin dışında daha farklı bir amacımız var. Cumhuriyet dönemi öncesi 3 asır boyunca bölgenin ilim irfan merkezi olan ilçemiz, unutulmaya yüz tutulmuş ve kendi kaderine terk edilmiş. İlçemiz insanı gerçekten çok misafirperver ve hoşgörülü. Bu gizli kalmış insani güzelliklerin ön plana çıkması ve bununla beraber ilçemizin doğal ve kültürel güzelliklerinin tanıtılması için yarışmayı bir vesile olarak gördük.” şeklinde konuştu.

İnci, fotoğraf sanatçılarına; “İlçede ve köylerde 2 gün boyunca gördüklerinizi, yaşadıklarınızı ve hissettiklerinizi gittiğiniz yerdeki insanlara anlatın” dedi, farklı illerden gelen fotoğraf sanatçılarının Hizan’ın kültür elçisi olmasını istediklerini belirtti. İnci konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yarışmamız bu yıl 2 gün devam etti. Misafirlerimizin burada eğlenceli vakit geçirmesi için çalıştık. Düzenlediğimiz bu foto safarinin ve fotoğraf yarışmasının ne kadar önemli olduğunu bu organizasyonla birlikte bizler de anladık. Biliyoruz ki tek bir çiçekle bahar gelmez. Karların içerisinde açan kardelenler baharın habercisidir. Biz de yarışmayı bu şekilde görüyoruz.” dedi.

Programın ardında Kaymakam İnci, jüri üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir