• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
`Dünya Müslüman Gençlik Haftası` Kutlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre`de `Dünya Müslüman Gençlik Haftası` etkinlikleri için hazırlıklar tamamlandı.

"Kur`an Nesli Platformu" tarafından Mustazaflar Cemiyeti Cizre şubesinin organizesiyle 7-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerde kültürel programların yanı sıra sportif aktivitelere de yer verilecek.

Etkinliklerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mustazaflar Cemiyeti Şube Başkanı Ferhan Dündar, Mustazaflar Cemiyeti olarak gençlere yönelik bu tür etkinliklere katkı sunmaktan, organize edecek platformlara yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Dündar, "Bilinmesi gerekir ki, gençlik çağı hareketli bir çağdır, gençlerin kendilerini kanıtlama çağlarıdır. Şayet alternatif etkinliklerle gençlerimizi deşarj edemezsek, gençlerimiz dolduruşa gelip şiddete eğilim gösterecekler. Dolayısıyla Toplum olarak, STK`lar olarak gençlerimizin maneviyatına yönelik ama zevkine de dokunmadan etkinlikler yapma gereğini duyduk. Bu bağlamda Resmi girişimlerimizi yaptık. Nasip olursa 7 Haziran ile 14 Haziran arasında Spor etkinlikleri ve Kültürel etkinlikler olarak değişik dallarda etkinlik hedefliyoruz." dedi.

Düzenlenecek etkinliklerle ilgili bilgi veren Kur`an Nesli Platformu Cizre Bölge Temsilcisi Tahirhan Osal ise, "Öncelikli olarak Bize bu şekilde alternatif etkinlik fırsatı sunan başta Kur`an Nesli Platformu genel merkezimize ve organize konusunda destek veren Mustazaflar Cemiyeti Cizre şubesine ve sponsor olan firmalara şükranlarımızı sunarız.

Bu seneki Dünya Müslüman Gençlik Haftasında düzenleyeceğimiz sportif etkinliklerde, 18 yaş ve 14 yaş altı iki kategoride olmak üzere Halı Saha Futbol Turnuvası, Voleybol Turnuvası, Basketbol Turnuvası, Yüzme ve Koşu yarışmaları olacak.

Kültürel Etkinliklerde ise, Bilgi Yarışması, Resim Yarışması, Şiir Yarışması, Gençlik Seminerleri ki (Namaz seminerleri, İffet timsalleri) konusunda erkek ve bayanlara ayrı ayrı olmak üzere seminerler düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Programlarında gençlik pikniği olduğunu da ifade eden Osal, son olarak 22 Haziran 2014 Pazar günü akşam saatlerinde Gençlik Şöleni programında yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini söyledi. İlahilerin de seslendirileceği Gençlik Şöleni programıyla bu yıl ki etkinlikler tamamlanacak.

Dünya Müslüman Gençlik Haftası etkinliklerinin ilki geçen yıl düzenlenmişti.  (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir