• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
"Her Bebek Bir Fidan, Her Fidan Bir İnsan" fidan kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen proje ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya gelen her bebek için bir fidan dikilecek ve çocukların isimleri fidanlara verilecek.

“Her Bebek Bir Fidan, Her Fidan Bir İnsan” projenin  ilk adımı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde atıldı. Proje kapsamında, bir yıl boyunca doğacak  bebekler için birer fidanın dikilmesi hedefleniyor.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi  “Her Bebek Bir Fidan, Her Fidan Bir İnsan” projesiyle yeni doğan her bebek için fidan dikti. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapılan anlamlı etkinliğe anne ve babalar bebekleriyle birlikte katıldı.

“Hz. Muhammed kıyametin kopacağını da bilseniz elinizdeki fidanı dikin diyor”

Van ve çevresine bakıldığında genelde yeşilliğin ve ağaçlığın az olduğu bir bölge olduğunu belirten Hastane Baştabipi Opr. Dr. Özcan Öktem, “Her can bir fidan projemize hepiniz hoş geldiniz. Van ili ve çevresine baktığımızda genelde yeşilliğin ve ağaçlığın az olduğu bir bölge olduğunu görüyoruz. Bir bebek bir fidan projesi ile bir çevre bilinci, bir farkındalık oluşturmak istedik. Resulullah efendimiz (s.a.v)’in “Kıyametin kopacağını da bilseniz elinizdeki fidanı dikin” diyor. İnşallah bu konuda memleketimizde biz bir öncü oluruz. Bunu yılda iki kere tekrarlamayı düşünüyoruz. Çevremizi yeşillendirmek, çevre bilinci oluşturmak için inşallah öncü olmayı düşünüyoruz.  Bugün yaklaşık 150 fidan dikmeyi planlıyoruz. Bebekler adına birer fidan dikilecek ve her fidana bir bebeğin künyesi isim olarak takılacak.” Şeklinde konuştu.

“Çocuklarımıza Peygamber efendimizin torunlarının isimlerini verdik”

Ağaç dikme törenine 21 önce dünyaya gelen ikiz çocuklarıyla gelen İsmet Ayık isimli vatandaş ise “Eşim 21 gündür doğum yapmış ve 21 gündür de hastanedeyiz. Bugün taburcu oldular ve isimleri de Hasan ve Hüseyin. Zaten biz Allah’tan istemiştik, çocuklarımız ikiz olursa Peygamber efendimizin torunlarının isimlerini vereceğiz, Hasan, Hüseyin diye. İşte Allah’u Teala duamızı kabul etti, çocuklarımızın isimlerini Hasan, Hüseyin bıraktık. Bugün hastaneden taburcu olduk. Çocukları getirdik buraya annesi ile beraber şenliğe katıldık.” Şeklinde konuştu.

Yapılan fidan dikimine basın mensuplarıda destek verdi. Daha sonra yapılan ikramlardan sonra fidan dikme töreni sona erdi.(Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir