• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Mısır`da Açlık Grevi Yapan 256 Kişi Hastalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE- Açlık Grevini İzleme Yüksek Komitesi tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, 12 farklı hapishanede açlık grevi yapan 20 binden fazla darbe karşıtı tutuklu ve mahkumun 86’sının eylemleri nedeniyle ağır hasta oldukları ifade edildi.

Hapishanede açlık grevi yapan yakınlarına destek olmak amacıyla açlık grevi yapan 170 kişinin durumunun da ağır olduğu kaydedilen açıklamada, açlık grevinde 4’üncü güne girildiği vurgulanarak, "Hapishanedeki 20 binden fazla tutuklu ve cezaevi dışındaki 6 bin 740 aileyle eyleme 57 bin 290 kişi katıldı" denildi.

Hapishane yönetimlerinin tutuklu ve mahkumlara Mısır devlet televizyonuna çıkarak “ayaklanma” olmadığını açıklamaları karşılığında işkenceyi tamamen sonlandırmayı vaat ettiği ileri sürülen açıklamada, hapishanedeki darbe karşıtlarının bu teklifi kabul etmediği belirtildi.

Açlık grevindeki tutuklu ve mahkumların "darbe karşıtları hakkında verilen hükümlerin geçersiz sayılması, gözaltı merkezlerindeki işkencelerin sonlandırılması, karakol ve hapishanelerin uluslararası denetime açılması, keyfi tutuklamalara son verilmesi, tutuklulara yönelik işkence ve öldürme vakalarına karışan darbe milislerinin devrim mahkemelerine sevk edilmesi ve darbe karşıtlarının yargılandığı davalara bakan yargı mensupları hakkında soruşturma açılması " gibi taleplerinin bulunduğu duyurulmuştu.

Mısır gayrimeşru İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamalarda, hapishanelerde açlık grevi yapıldığı ve işkence iddiaları reddedilirken, mahkum ve tutuklulara uluslararası insan hakları ilkelerine göre muamele edildiği savunulmuştu. Gayrimeşru İçişleri Bakanlığı ayrıca hapishanelerde hiçbir siyasi mahkum bulunmadığını, içeridekilerin ceza davalarından yargılandıklarını iddia etmişti.

Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak tarafından yapılan açıklamalarda, Mısır’da 3 Temmuz 2013`teki askeri darbenin ardından 22 binin üzerinde darbe karşıtının tutuklandığı kaydediliyor.  

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir