• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu`nun 30. Genel Kurulu`nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Meclis`te görüşmeleri devam eden yasa tasarısı hakkında bilgi veren Erdoğan, daha önce sigortalı bir kişi hayatını kaybettiğinde yakınlarına maaş bağlandığını ancak bunun için belli bir süre çalışması gerektiğini hatırlattı. Yeni düzenleme ile hayatını kaybeden bir kişinin bir gün bile sigortalı çalışmış olması durumunda yakınlarına maaş bağlanacağını belirtti.

Hayatını kaybeden madencilerin pirim borçlarının silineceğini belirten Erdoğan, madenin kapalı kaldığı süre içerisinde işverenin maaş ödemesine devam edeceğini, işsizlik fonundan net maaşı kadar maaş ödeneceğini ifade etti.

1 KİŞİ KAMUDA İSTİHDAM EDİLECEK

Başbakan Erdoğan, hayatını kaybeden madencilerin bir yakınının da yine kamuda istihdam edileceğini belirtti. Tüm madenciler için emeklilik yaşının yeni tasarı ile 55`den 50`ye indirileceği bilgisini veren Başbakan Erdoğan, yaş itibariyle değil de yıpranma payıyla emeklilik yaşının 43 olacağını bildirdi.

"Hayatını kaybeden kardeşlerimizi geri getirmemiz mümkün değil" diyen Erdoğan, geride kalanların acılarını biraz hafifletmek için bu tasarıyı hazırladıklarını belirtti.