• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İran Milli e-Posta, Arama Motoru Üzerinde Çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İRAN-İran İslam Cumhuriyeti Savunma Başkanı Gulamrıza Celali Mehr Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada, İran İletişim Teknolojileri Kurumu ile yerli arama motoru ve elektronik posta servisi üzerinde kapsamlı bir proje hazırlamak üzere bir araya geleceklerini, bu bağlamda iletişim teknolojileri alanında "tehditlere karşı güvenlik" konularının görüşüldüğünü söyledi.

 

Gulamrıza Celali, milli elektronik posta sistemi oluşturabilmek için öncelikle işletim sistemi konusunu ve sorunlarını çözmeleri gerektiğini, ondan sonra "data center"a ulaşarak, kendi verilerini orada muhafaza edebileceklerini fakat hizmet açısından "arama motoru" ve " elektronik posta" ihtiyacı içinde olduklarını belirtti.

 

İran İletişim Teknolojileri Kurumu`nun arama motoru oluşturmak üzere çalıştığını belirten Celali, bu alanda beş yıllık bir plan hazırlandığını ve bu yılın programın ilk uygulama yılı olduğunu söyledi. Bu projenin, İran İslam Cumhuriyeti Savunma Kurumu ile İran İletişim Teknolojileri Kurumu`nun işbirliği ile uygulanmakta olduğunu belirten Celali, çalışmalarının iletişim teknolojileri ürünleri alanında "tehditlere karşı güvenlik önlemleri" üzerine yoğunlaşıldığını vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir