• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
Gözü Yaşlı Annelere BDP`li Belediye Zulmü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki oturma eylemi başlatan aileleri belediye çevresinden uzaklaştırmak isteyen BDP’li Büyükşehir Belediyesi, belediyecilik faaliyetlerini ailelerin oturduğu yerlerde sürdürmeye başladı.

Önceki gün ailelerin oturduğu bölgeyi köpükle yıkayarak ‘temizlik’ yapılıyor gerekçesiyle aileleri oturtmayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ailelerin oturmaya başladığı belediye karşısındaki orta refüjde de çiçek dikme çalışması başlattı.

Her gün yeni bir hizmet

Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi önünde oturan aileler, sabah saatlerinde geldiklerinde oturdukları alanının bölge köpükle yıkanmaya başlandığını gördü. Belediye ekipleri temizlik yapıldığı gerekçesiyle belediye önünde oturmalarına izin vermeyince aileler eylemlerine belediye önündeki orta refüjde devam etti. Dün eylem için tekrar belediye karşısındaki orta refje gelen aileler, belediyenin yeni çalışmasıyla karşılaştı.

Adım adım uzaklaştırma

Belediye önündeki alanda güvenlik şeridi oluşturularak belediye personeli ve zabıta ekiplerince sözkonusu alana geçişler engellendi. Hem belediye önünde hem de ailelerin oturma eylemi yaptığı orta refüjde çevre düzenleme çalışmalarına başlandığını görüldü. Aileler adına açıklama yapan Sabri Önalan, “Önce bize saldırarak belediyenin önünden uzaklaştırdılar. Bunun üzerine orta refüjde eylemimizi sürdürdük. Sabah geldiğimizde çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandığını gördük. Refüjde çiçek ekiyorlar. Her ne olursa olsun çocuklarımıza kavuşmak için eylemimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Ailelere fiili müdahale yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince temizlik ve çevre düzenlemesi yapıldığı gerekçe gösterilerek, belediye önünde ve orta refüjde oturmalarına izin verilmeyen aileler eyleme bir süre yolda devam etti. Yolun kısa süreli ulaşıma kapanması nedeniyle ailelerle belediye çalışanları arasında tartışma yaşandı. Aileler adına Erhan Eren açıklama yaparken, belediye personelleri sözlü olarak ailelere sataştı. Ailelerle tartışan belediye personeline polis müdahale etti. Tartışmanın ardından belediyenin karşısındaki kaldırıma geçen aileler serdikleri kilim üzerinde oturma eylemini sürdürmeye başladı.

‘SATILMIŞLAR’ ve ‘PARALI EYLEMCİLER’

Tartışma sırasında bir belediye personelinin ailelere ‘satılmışlar’ diye, bir başka görevlilinin de “Bundan bir yerlerden para alıp eylem yapıyorlar” şeklindeki sözleri dikkat çekti. Aileler adına konuşan Erhan Eren, “Arkadaşlardan biri ‘satılmışlar’ gibi alçakça bir ifade kullandı. Onların bir çocuğunu o koltuklara bu insanlar getirdi. Bu saatten sonra aynı tavrı karşılarında göremeyecekler. Daha sert bir tavırla karşılaşacaklar.

Çocuklarımız gelene kadar buradayız” dedi. 19 yaşındaki oğlu Mahmut’un dağa zorla götürüldüğünü dile getiren Beyda İnanç, zabıta görevlilerinden birinin “Bundan bir yerlerden para alıp eylem yapıyorlar” sözleri üzerine anne İnanç, “Bu ne biçim suçlama. Bunun yapan kişi provokasyon yapıyor. Biz kimden para alıyoruz, tespit etsinler.

Biz kimsenin maşası değiliz. Biz oy verdiğimizin kapısında otururuz. Ak Partiye o vermedik ki onların kapısına gidelim. Bunlar bizim sorunlarımızı çözmeli. Çocuklarımız gelene kadar buradayız” dedi.

Star

Bu haberler de ilginizi çekebilir