• DOLAR 32.592
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2505.504
  • ...
Hükümet B Planını Bugün Açıklayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen haftaki AK Parti Grup toplantısında, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyerek Diyarbakır`da eylem yapan ailelerle konusunda HDP ve BDP`ye seslenmiş, "Bu annelerin yavrularını alın gelin, gelmediğiniz takdirde bizim de B planımız C planımız devreye girer" demişti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu konuda gelinen aşamada ne düşünüyorsa Sayın Başbakanımız yarınki grup konuşmasında ifade edeceklerdir. O zaman hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin bu konuda ne yapacağını zannediyorum açık bir şekilde kamuoyuna açıklamış, ifade etmiş olacaktır" dedi.

Arınç Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kışanık`ı kınadı

PKK’dan dağdaki çocuklarını iade etmesi talebiyle eylem yapan annelerin durumuyla ilgili soru üzerine Arınç, "Çocukları aldatılarak dağa çıkarılan anneler, babalar, aileler ilk defa çocuklarının aldatılarak dağa çıkarılmasına isyan ettiler ve barışçıl bir eylem yaptılar. Bazılarının yaptığı gibi bunu tahrip ederek yapmadılar. Gözleri yaşlı anneler Diyarbakır Belediyesi’nin karşısında durup çocuklarımızı geri getirin dediler. Biz ümitle bekliyoruz ki çocuklarımız ailelerine geri dönebilsinler" dedi.

Arınç, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak`a da tepki gösterdi; "Türkiye bu konuya odaklanmışken maalesef Diyarbakır Belediyesi bu aileleri olduğu yerden kaldırdı, yeter ki bu eylem gündem oluşturmasın diye. Belediye Başkanı’nı kınıyorum. Daha önce Gezi eylemlerine, annelerin yaptıkları eylemlere nasıl da destek vermişlerdi" diye konuştu.

Arabuluculuk yapacak kişilerin çaba göstermesinin gereğine vurgu yapan Hükümet Sözcüsü şöyle konuştu:

"Gerek BDP`li siyasetçiler gerekse çözüm sürecine destek veren herkes gerekse bu konuda siyasi aktör olarak kendisini güçlü bulan herkesin bu çocuklarımızın dağdan indirilerek ailelerine teslim edilmesi konusunda çaba göstermesi gerekir. Burda da en çok gözleri İmralı`da veya kulakları Kandil`de olanlara düşer. Bu konuda gelinen aşamada ne düşünüyorsa Sayın Başbakanımız yarınki Grup konuşmasında ifade edeceklerdir. O zaman hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin bu konuda ne yapacağını zannediyorum açık bir şekilde kamuoyuna açıklamış, ifade etmiş olacaktır."

Üç anne başlatmıştı

Çocuklarının PKK tarafından alıkonulduğu söyleyen üç anne, Diyarbakır Belediyesi`nin önünde eylem başlatmış, eyleme katılan ailelerin sayısı 70`e ulaşmıştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince temizlik ve çevre düzenlemesi yapıldığı gerekçesiyle, eylem yapan aileleri belediye önünden uzaklaştırmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir