• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Seçmeli derslerde son tarih 13 Haziran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Ortaokul ve imam hatip ortaokulu 5, 6 ve 7. sınıflarda okuyacak öğrencilerin gelecek eğitim öğretim yılında okuyacakları seçmeli derslerini 2-13 Haziran arasında tercih ederek okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor.

Öğrenciler tarafından verilen dilekçelerde yer alan ders seçimleri, okul yönetimleri tarafından e-okul sistemine, dilekçelerin verildiği tarihten başlanarak 30 Haziran'a kadar işlenecek.

Konuyla ilgili olarak valiliklere bir yazı gönderen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin ders seçimlerine ilişkin işlemlerde dikkat edilecek hususlar anlatıldı. Yazıda, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ortaokul 5, 6 ve 7. sınıfta okuyacak öğrencilerin 6 saat, imam hatip ortaokulunda okuyacak öğrencilerin ise 2 saatlik seçmeli ders tercihinde bulunacakları belirtildi.

Okullarda en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili seçmeli ders okutulabilecek.

İlgili alanda öğretmen yokluğu gerekçesiyle okul yönetimlerince öğrenci ve veliler belli derslere yönlendirilmeyecek.

Okulda ilgili alanda yeterli sayıda öğretmenin bulunmadığı derslerin seçilmesi halinde öncelikle diğer okullardan maaş veya ek ders karşılığı görevlendirmeler yoluyla öğretmen temin edilecek, bunun da mümkün olmadığı hallerde ücretli öğretmen temin edilmek suretiyle bu dersler açılacak ve okutulacak.

Veliler seçmeli dersler için bir an önce dilekçe vermelidir
Bu konuda çok titiz olunması gerektiğini dile getiren eğitimciler, velilerin okula gidip öğretmenlerden bilgi almalarını ve çocukları için faydalı gördükleri dersleri bir an önce seçmelerini istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir