• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Dizayi: ABD`ye Petrol Satışımızda Sorun Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistan Bögesel Yönetimi (IKBY) Sözcüsü Sefin Dizayi, Kürt petrolünü taşıyan gemilerin yerine ulaştığını ve satışın gerçekleştiğini söyledi.

Dizayi, merkezi Erbil`de olan Rudaw televizyonuna yaptığı açıklamada, `United Leadership` adlı yük gemisinin taşıdığı petrolün, ABD limanlarından geri çevrildiği yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Gemiler, petrolü teslim edecekleri adreslere ulaştı ve satış gerçekleşti" dedi.

`Geri adım atmayacağız`

Petrol ihracında kararlı olduklarını vurgulayan Dizayi, "Geri adım atmayacağız" diye konuştu.

Dizayi, petrol satışının, uluslararası standartlara göre yapıldığını sözlerine ekledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 23 Mayıs`taki açıklamasında Kürt bölgesinden gelen ve Ceyhan`da depolanan ham petrolün 1 milyon varillik kısmını taşıyan gemilerin yola çıktığını duyurmuştu.

Yıldız, "Petrol Irak`ın petrolü, gelir Irak`ın geliri ve Halk Bankası`nda toplanan paralar, Kuzey Irak`ın da açıkladığı gibi eşit ve adilane paylaşımda. Bunu belirleyen de Irak Anayasası`nın kendisi. Yüzde 83`e yüzde 17`lik payla bunlar dağıtılacak. Bu manada Iraklı kardeşlerimizin kendi kararı doğrultusunda işlem yapılacak. O yüzden biz anlaşmalara aykırı bir işlem içinde, özellikle Kerkük Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı`yla alakalı bulunmayız. Anlaşmaya aykırı bir durum olmadı, olmayacağı kanaatindeyiz." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir