• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
ABD`den Hamas-Fetih Uzlaşı Hükümetiyle İlgili Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Filistin`de uzlaşı hükümetinin kurulmasıyla ilgili olarak, "Bu hükümetle çalışmaya niyetliyiz ama Abbas’ın, belirttiği ilkeleri muhafaza ettiğinden emin olmak için hükümeti yakından izlemeyi sürdüreceğiz. Bu hükümeti eylemleriyle değerlendireceğiz” dedi.

Psaki’ye, günlük basın toplantısında, Fetih ve Hamas heyetleri arasında daha önce varılan mutabakat çerçevesinde, Filistin ulusal birlik hükümetinin kurulmasıyla ilgili soru yöneltildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, “Hamas ile bağlantılı bakanların dahil olmadığı geçici teknokrat hükümetini kurmuş olduğunun göründüğünü” kaydeden Psaki, “Bu hükümeti eylemleriyle değerlendireceğiz” dedi.

Psaki, bu hükümetle çalışmaya niyetli olduklarını ama hükümetin, Abbas’ın, belirttiği ilkeleri muhafaza ettiğinden emin olmak için yakından izlemeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Psaki, bu noktada, ABD’nin Filistin hükümetine dış yardım yapmaya devam edip etmeyeceğine yönelik soru üzerine, “Evet, devam edecek ama hükümetin politikalarını ve bileşenlerini değerlendirmeye devam edeceğiz ve yaklaşımımızı buna göre ayarlayacağız” diye konuştu.

Filistin`de, 23 Nisan`da Hamas ve Fetih arasında varılan milli mutabakat çerçevesinde kurulan uzlaşı hükümetinin Ramallah`taki bakanları yemin etmişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir