• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Çocuklarını Bekleyen Aileler Çadır Kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Aileler adına AA muhabirine açıklama yapan Erhan Eren, kardeşinin de PKK tarafından dağa götürüldüğünü belirterek, çocuklara kavuşuncaya kadar eylemi sürdüreceklerini söyledi.

Eylemlerini belediye önünde devam ettirmek için belediye yetkilileriyle görüştüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını ifade eden Eren, şöyle konuştu:

"Refüjde, barış ve annelerin isyan çadırını kurmaya karar verdik. Belki yarın çadırı kaldıracaklar ancak biz yine burada olacağız.

Hiç bir baskıya boyun eğmeyecek, tahriklere kapılmayacağız. Burada evlatlarımızı istiyoruz. Savaşta hiç bir evladın yitirilip, gitmesini istemiyoruz. Başka şehirlerde de çadır kuracak, imza kampanyası başlatacak, açlık grevine girecek, ölüm orucuna yatacağız. Evlatlarımız dönünceye, barış gelinceye kadar bu eylemleri ısrarla sürdüreceğiz. Kesinlikle geri adım atmayacağız.

Devlete ve PKK`ya sesleniyoruz, bu çocuklar evlerine dönsün, annelerin isyanları görülsün."

Eren, Gezi Parkı olaylarına da değinerek, "Üç ağaç için yapılan eyleme destek veren sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler gelsinler, şu fidanların, gencecik insanların dağa gidişinin önüne geçsinler.

Samimiyseler bu annelerin yanında da dururlar" diye konuştu.
Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir